Bravo, Partizane! I ovako se poštuje tradicija!

Sportske net pišu…

Košarkaški klub Partizan odavno se ponosi svojom istorijom i tradicijom, ali je sada pokazao i da vodi računa o tradiciji celog Jugoslovenskog sportskog društva.

Naime, pred večerašnju utakmicu sa Monakom u Evrokupu sa razglasa se zaorila originalna “himna” crno-belih, pod nazivom Pesma navijača Partizana.
 
PR tim Partizana počeo je sa ovom praksom još na utakmici protiv Turk Telekoma, ali tadašnji snimak nije bio dobar. Njima su u pomoć priskočili navijači, “arhivatori” i kolekcionari, pa su im dostavili čistiju verziju koja se večeras mogla čuti.
 
Originalnu “Pesmu navijača Partizana” komponovao je Kornelije Kovač, a otpevao je Saša Aleks. Pesma je objavljena na singl-ploči u mono verziji decembra 1975. godine. Nakon toga je mnogo puta je obrađivana, štaviše, toliko da je original sada skoro i zaboravljen.
 
PR tim Partizana namerava da ovo postane tradicija i da pred svaku utakmicu pušta originalnu himnu i na taj način je sačuva od zaborava.
 
Naravno, pesma se neće puštati neposredno pred meč, je taj termin je zauvek namenjen navijačkoj pesmi “Da volim crno-bele”, obradu pesme “Dok palme njišu grane”, sastava Dubrovački trubaduri.