Bordo prvi u redu za vezistu Partizana!

Telegraf sport piše…

Francuski klub voljan plati obeštećenje od preko milion evra, što je duplo više od cifre koju su crno-beli minulog leta uložili u njegovo angažovanje iz Olimpijakosa

Saša Zdjelar
Foto: Marko Jovanović

Dok iščekuju rasplet situacije i mogućnosti angažovanja Evertona Luiza iz italijanskog SPAL-a, u Partizanu se minulih dana bave prelaznim rokom i u drugom smeru, preciznije prodajom fudbalera, koji imaju dozvolu da napuste klub.

Pisali smo već da se na transfer listi crno-belih iznenada našao i Saša Zdjelar, za koga postoji interesovanje nekoliko klubova. Ipak, čini se da je vezista u ovom trenutku najbliži prelasku u Bordo, koji je spreman da za njegov potpis izdvoji nešto više od milion evra obešetećenja klubu iz Humske, saznaje Telegraf!

“Žirondinci” već izvesno vreme prate Zdjelara, njihovi emisari su posmatrali nekolicinu mečeva veziste u crno-belom dresu, a nedavno su dva kluba i stupila u kontakt preko posrednika.

Ipak, do konačne realizacije transfera Bordo pre svega mora da raščisti neke stvari u svom “dvorištu” i to u sportskom delu, gde se pripremaju promene. Ali bez obzira na pomenutu činjenicu menadžment kluba uveliko radi na angažovanju igrača u zimskom prelaznom roku.

Među njima je i pomenuti Zdjelar, koji će, ukoliko se posao između crno-belih i “žirondinaca” uspešno privede kraju, biti treći Srbin na platnom spisku Bordoa. Jer u redovima francuskog kluba su još dva mlada “orlića”, koji su sa Zdjelarom 2015. godine, a pod vođstvom Veljka Paunovića, osvojili naslov omladinskog prvaka sveta– centralni defanzivac Vukašin Jovanović i desni bek Milan Gajić, za koga je, pak, zainteresovan Partizan, a o čemu smo već pisali pre tri dana.

Teško je ipak reći da li su transferi Zdjelara i Gajića poslovno povezani na realiciji Partizan – Bordo, jer fudbalere zastupaju različite agencije, koje su, kažu poznavaoci iz krugova bliskih menadžerima – “dva sveta”.

Podsetimo, Saša Zdjelar je u Partizan stigao minulog januara, prvo kao pozajmljen fudbaler Olimpijakosa, da bi crno-beli 1. jula otkupili njegov ugovor od Grka za 500.000 evra i obavezali ga do 30. juna 2021. godine. Vezista je do sada odigrao 45 mečeva za crno-bele u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Posle Olimpijakosa i Partizana sledeći klub u kojem bi Zdjelar mogao da zaigra je francuski Bordo; Foto: Marko Jovanović

(Z. Ivković)