Bolonja vodi Markovića za dva miliona evra!?

Štoper Partizana i mlade reprezentacije Srbije blizu nastavka karijere u Italiji

Svetozaru Markoviću (19), Partizanovom vunderkindu, suđena je Italija!

Talentovani štoper, kako stvari stoje, mogao bi i posle Evropskog prvenstva za mlade (Srbija protiv Austrije, Nemačke i Danske igra u Trstu) da ostane na Apeninima – kao novi fudbaler Bolonje!

Naime, u prošloj sezoni 10-plasirani tim Serije A, predvođen s klupe našim Sinišom Mihajlovićem (potpisao novi, trogodišnji ugovor), voljan je crno-belog đaka da privoli crveno-plavom jatu i, otud, poslao je ponudu u Humsku – „tešku” 2.000.000 evra!

Za Markovića je, inače, odavno zainteresovan i Olimpijakos, grčki mediji i ovog leta bruje o eventualnoj selidbi u Pirej, međutim… Grčki velikan bi Parnom valjku platio „samo” 1.500.000, dakle – 500.000 manje od Bolonje.

Stoga, veliki su izgledi da Partizan Svetozaruizda zeleno svetlo i počne da puni klupsku kasu, podsetimo – planirana prodaja Strahinje PavlovićaRikarda Gomeša i pomenutog Markovića osvajaču Kupa Srbije darivala bi mirnu sezonu što se tiče finansija.

Koga Bolonja, trenutno, ima od štopera?

Samo Šveđanina Filipa Helandera i Artura Kalabrezija, te – nameće se želja za pazarom u letnjoj pijaci. Najpre u Srbiji!

Izvor Sportski žurnal