Bojan Janić posle poraza i ispadanja iz Evrope: Raduje me što su mladi igrači pružili dobru partiju, ali…

Odbojkaši Partizana poraženi su u revanš utakmici šesnaestini finala Cev kupa od švajcarskog Amrisvila 3:1 (25:21, 25:23, 24:26, 25:21), a svoje utiske posle meča izneo je trener beogradske ekipe Bojan Janić.

Nismo imali snage. Loše smo ušli u utakmicu, uplašeno. Nije realno da se protiv ovakve ekipe vratiš kada gubis sa 2:0. Drago mi je da smo uspeli makar malo da pružimo otpor i da osvojimo taj treći set. Možda smo mogli i do izjednačenja pošto smo na sredini četvrtog vodili, ali nismo imali snage, zaista. Mnogo su iskusniji od nas, u ovom momentu je ovo verovatno naš maksimum.

Strateg crno-belih nije mogao mnogo da se osloni na kapitena Mrdaka i Bjelicu, kao ni na Luku Tadića. Podsetimo, Tadić je tokom utakmice u Švajcarskog povredio skocni zglob, pa za jučerašnju utakmicu uopšte nije bio u protokolu.

Milija je danas ulazio na servis. Nisam hteo da rizikujem, s obzirom da nisu odradili ni dva, tri treninga. Želeo sam da dam šansu mladim igračima, koji su to sigurno zaslužili. Nisam nezadovoljan njihovim performansom u večerašnjem meču. Zasmetao mi je samo taj njihov ulazak u utakmicu i energija koja je morala da bude na mnogo većem nivou. Pričaćemo o tome i raditi na tome – rekao je Janić, a onda prokomentarisao i Tadićevu povredu:

-Što se tiče Lukine povrede, otok je i dalje tu. Čim splasne, snimicemo i nadam se da neće biti velike štete. Moja neka procena je da će za dve do tri nedelje biti sve to u redu, ali to je naravno samo moja želja. Sve zavisi kako će reagovati po povratku na teren.

Pokazali su odbojkaši Bojana Janića da i ako su mladi, imaju izetan kvalitet.

– Mene raduje što su mladi igrači pružili dobru partiju. Ovo je velika škola za njih. Ti momci su tu sa mnom duži vremenski period, imaju po 19 ili 20 godina i prvi put igraju utakmice u Evropi. Ekipa Amrisvila ima ozbiljnih imena u sastavu, igraju momci na visokom nivou i ne kažem da smo se uplašili, već smo igrali promenljivo, gore-dole. Ipak, to je normalno za njihove godine i jedina zamerka koju imam je taj početak meča – morao je da bude mnogo agresivniji.

Ekipa Partizana sledeću utakmicu u domaćem šampionatu igra protiv Mladog Radnika u subotu i to na domaćem terenu.

 – Oni se svrstavaju u sam vrh prvenstva, zahvaljujući partijama koje su do sada pružili. Izbacili su Zvezdu iz Kupa i imaju odlične rezultate i u vrhu su tabele. Očekujem da se i fizički i psihološki odmorimo do tada. Nadam se da će nam se pridružiti jedan od starijih igrača na koje nismo mogli da računamo, Milija ili Bjelica. To bi nam izuzetno značilo. Potrudicemo se da im se suprodstavimo na pravi način – zaključio je Bojan Janić.

Originalni tekst Sportal.blic.rs