BOGDANOVIĆ: DEKI JE BIO ZVER… NIKAD NIJE JURIO ZA NOVCEM I KARIJEROM, PRIMER ZA SVE NAS

“Svi ga pamte kao nekog kome su drugi dolazili da se žale na nešto, on se nikada nama nije žalio ni na šta. Ma šta da je bilo, uvek bi vam rekao da se samo nasmejete”

Život se nastavlja, ma koliko bila teška bol zbog gubitka bitne osobe. NBA liga i svi u njoj žale zbog smrti Dejana Milojevića, ali se devet od deset utakmica redovnog programa odigralo bez pomeranja, izuzev okršaja Jute i Golden Stejta…

Bogdan Bogdanović je sa svojom Atlantom ostvario pobedu nad Orlandom u tesnoj završnici, a posle utakmice izašao je pred predstavnike medija i govorio o Dejanu Milojeviću. Kako i sam priznaje, šokirala ga je vest o srčanom udaru i tragičnom raspletu…

“Niko od nas nije mogao da poveruje da je istina ono što se desilo”, rekao je Bogdanović novinarima posle utakmice i nastavio:

“On je bio zver. Dejan je uvek bio nasmejan i pozitivan čovek. Svi ga pamte kao nekog kome su drugi dolazili da se žale na nešto, on se nikada nama nije žalio ni na šta. Ma šta da je bilo, uvek bi vam rekao da se samo nasmejete”.

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije otkrio je američkim kolegama i to kakav je bio Dejan Milojević kao čovek i igrač…

“Gledajući koliki je uticaj imao na karijere mnogih košarkaša širom sveta, to je neverovatno… Nikada neću zaboraviti da on nikada nije jurio karijeru. Bio je veliki igrač, ali nikada nije jurio za karijerom. Uvek je želeo da bude sa svojim porodicom na lepim, porodičnim mestima i gradovima. Nikada nije jurio za novcem. On je bio veliki primer toga kako svi treba da se ponašamo i živimo. Uvek je govorio da, ako ne voliš svoj život, nećeš moći da radiš posao kojim se baviš na pravi način. Ljudi ponekad cene više posao i neke druge stvari, od života. Jako tužan dan”.

Podsetimo, pomoćnik Kvina Snajdera u Atlanti Igor Kokoškov rekao je u kratkoj izjavi za Mozzart Sport da se sa Dejanom Milojevićem dopisivao dan pre nego što je doživeo srčani udar.

Dejane, počivaj u miru…

Originalni članak: Mozzart sport