Blic sport : HIT INTERVJU Kad nam predsednik Partizana Vučelić u podne poželi laku noć i pita “Kako mislite Jevtović nije štoper!?”

Blicsport piše…

Od poslednjih deset takmičarskih utakmica, računajući i kraj 2017, fudbaleri Partizana su pobedili u samo dve – i to oba puta kao gosti. Za trijumf kod kuće ne znaju više od tri meseca, od 23. novembra i duela sa Jang bojsom. U Superligi su na minus 11 u odnosu na Crvenu zvezdu, iako je tek februar, a tim nema ni obrise “parnog valjka” spremnog za veliki preokret poput onog iz prošle sezone. Ipak, Milorad Vučelić, predsednik Partizana, u razgovoru za Blicsport ne vidi razlog za paljenje alarma u Humskoj…

Milorad Vučelić
Milorad Vučelić

– Pa dobro, došao je trenutak kada ne ide dobro, tako to biva… Naravno da ovakvo rekordno rasipanje bodova nisam očekivao i stvarno ne mogu da odgonetnem zašto je došlo do pada. I pre dve godine nam se dogodilo slično, bili smo dobri u Evropi, ali nam u Superligi nije išlo kako treba. To je situacija koja zabrinjava i tera na jači intenzitet rada, svakako da iščekujemo bolje rezultate – spušta loptu Vučelić.

Kako izaći iz te krize?

– Golovima i pobedama.

Lako je to reći, ali kako sprovesti u delo?

– Mi smo već imali jedan sastanak u ponedeljak, razgovarali smo normalno sa trenerom i igračima, preduzeli sve što jedan klub radi u ovakvim situacijama i to je to. Sada je do njih. Ja niti treniram niti igram.

Da li je status Đukića pod znakom pitanja? Da li se bar poteže to pitanje?

– Nije. Niko ne razmišlja o smeni trenera.

To onda znači da trener radi dobro. Ali ko je onda kriv za ovih minus 11 u februaru? Čelnici koji su selektovali tim ili igrači?

– Prvenstveno – sportski sektor. A zašto vi uopšte razgovarate sa mnom? Je l‘ smatrate da me baš briga?

Ne, samo želimo da čujemo stav predsednika kluba o aktuelnim rezultatima?

– Stav je da je loše, šta drugo da kažem. Odgovornost leži i na igračima i na stručnom štabu. Partizan mora da igra sa više agresivnosti i više karaktera.

– Stručni štab. I igrači, naravno.Ko je kriv što nema agresivnosti? Ko je kriv što je Partizan u Češkoj za 90 minuta napravio samo tri faula?

Stiče se utisak da uprava radi savršeno. Čija je onda greška što Partizan nije doveo desnog beka, pa je Vulićević morao da igra pod injekcijama u Plzenju?

– Nije nam trebao novi desni bek. Imali smo Cucina i Nemanju Miletića, mogao je on da igra desno.

Ali da je Miletić otišao na desnog beka, štopera bi u utakmici sezone igrali mladi Svetozar Marković ili Marko Jevtović koji i nije štoper. A Cucin nije ni imao pravo nastupa.

– Kako mislite Jevtović nije štoper? Igrao je on u Partizanu i štopera.

Nije istina, u Partizanu je štopera igrao samo jednom, u decembru u gostima protiv Voždovca. Zar to ne bi bilo neozbiljno?

– Ma ko to kaže, to nije istina! Igrao je on štopera u Partizanu. Vi ili se ne razumete ili imate slabo sećanje (!). Uostalom, igrao je Vulićević i kraj.

Da, ali pod injekcijama. I to nije dobro izgledalo. Šta da nije mogao ni tako?

– E sad, šta bi bilo kad bi bilo… Partizanu nije potreban novi desni bek – zaključio je Vučelić i juče u podne nam poželeo – laku noć!

Šta reći na kraju? Bežanje od problema nije put do rešavanja istih. A Partizan ih ima, i te kako. Ne samo u igri, već na svim nivoima. I ni za jedan nisu krivi novinari koji postavljaju pitanja. Tako da ni to što u Humskoj beže od istih, kao recimo sada ili protekle nedelje kada je novinarima na zvaničnoj konferenciji bilo zabranjeno da Đukiću postave bilo kakvo pitanje o utakmici u Plzenju, neće doneti boljitak. Golove i pobede doneće samo sdrav pristup i stvarno suočavanje sa njima.