BLEKI MILENKOVIĆ:Svoje zadatke do kraja sezone obaviću maksimalno odgovorno

-Ne bih o Fiorentini, razumite me. Meni je, verujte, u glavi samo sledeća utakmica. Gledam kako da u subotu savladamo Voždovac, nastavimo niz nepobedivosti, ostanemo u trci za titulom. Naravno, prijaju reč direktora Vazure da je posao sa Italijanima gotov, ali…

-Profesionalac sam. Igrač Partizana, u obavezi da se tako ponašam i postupam kako na terenu, tako i van njega. Ostaću do kraja takav, ništa se u mom načinu rada ili ponašanja neće menjati. Da pojedinostavnim: svoje zadatke do kraja sezone obaviću maksimalno odgovorno. U to niko nema razloga da posumnja. Dok sam ovde nema šanse da me sputaju bilo kakve informacije. Daću sve, ponavljam – sve – za ovaj klub.

-Mislim da mladi, a nema to veze sa ovim slučajem, nego generalno, prerano odlaze u inostranstvo. Ne sazreju ni psihički, ni fizički, ne prođu određene situacije u našoj ligi, a onda odu „preko“ i dobiju sve preko noći. Na taj način se remeti njihova psiha i ako nisu dovoljno jaki u glavi onda fudbal trpi. A zbog njega su otišli, ni zbog čega drugog. Počinju manje da misle o sport, više od propratnim efektima. To nije dobro.

-Mogu da razumem one koji su bili mlađi od mene i otišli, jer, ruku na srce, prilike u našem fudbalu su loše. Tereni, besparica. Znam i kako klub razmišlja, transferi su jedini način da se preživi.

-U prvih pet prolećnih utakmica smo nastavili gde smo stali pre pauze. Marko Nikolić je dobro ukopomovao tim, ako budemo do kraja sezone igrali ovako možemo da ostvarimo velike ciljeve. Kao fudbalera koji igra u defanzivi raduje me što smo ovog proleća primili samo dva gola , jer smo naučeni da našu mrežu branimo srcem i da, kao poslednja brana golmanu, uradimo sve kako Filip Kljajić ne bi imao posla. S tim što, osim kolega iz odbrane, moram da pohvalim naše napadače, rade strašan presing u začetku akcija protivnika, kao i odličnu taktičku postavku fudbalera sredine terena.

-Sa Kljajom se odlično razumemo, primetna je hemija među nama, nekad ne moramo ni da pričamo, gestikulacijom saopštimo jedan drugom detalje važne za postavku. Nadam se da će poneti epitet prve rukavice Superlige. A što se Ostojića tiče, ne samo da odlično igra, nego je i sjajan momak, žao mi je što nije kao mlađi došao u Partizan, napravio bi fantastičnu karijeru. U njega, kao i u ostale članove odbrambene linije, bekove Vulićevića i Miletića, imam ogromno poverenje.

-Nije da sam iznenađen, ali možda selektor misli da bi ekipa koja je iznela teret kvalifikacija trebalo da učestvuje i na Prvenstvu Evrope. Što je u redu. Moje je da to prihvatim, a momcima koji nas budu predstavljali u Poljskoj poželim sreću. Siguran sam da kvalitet posedju i da posle osvajanja evropskog zlata u konkurenciji kadeta i svetskog kod omladinaca, mogu do najsjajnijeg odličja i u ovoj uzrasnoj kategoriji