Bivši igrač Partizana postao selektor Nemačke

Sekulić je na toj poziciji nasledio Petra Porobića, čiji je bio asistent

Miloš Sekulić, nekadašnji centar Partizana, imenovan je za selektora muške reprezentacije Nemačke. Sekulić je na toj poziciji nasledio Petra Porobića, čiji je bio asistent.

Nekadašnji vaterpolista je 1997. godine napustio redove crno-belih i od tada živi i radi u Nemačkoj, gde je igrao za veći broj klubova.

Sekulić je pet godina bio selektor ženske reprezentacije Nemačke sa kojom je igrao na prvenstvu Evrope u Beogradu.

-Naravno, poznajem igrače. Proveo sam čitavu godinu sa njima od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa sve do takmičenja u Budimpešti i Splitu. Radili smo prilično kvalitetno, intenzivno i na visokom nivou. Moj cilj je da kroz pripreme rešim određene probleme, kao i one koji su van reprezentacije. Hoću da svi zajedno u nemačkom vaterpolu sagledamo probleme i da ih zajedno rešavamo. Materijala ima i to je ohrabrujuće, ali cilj je da nove generacije one od 18 do 20 godina dolaze iz klubova pripremljeni i fizički i igrački i to sve kako bi polazna osnova za reprezentativni rad bila na najvišem nivou. Očekujem da radimo kvalitetno, kao i to da budemo učesnici Evropskog prvenstva u Izraelu – naveo je Miloš Sekulić.

Originalni tekst Sportski žurnal