Bivši centar Partizana priznaje: “Lesor me je učinio boljim igračem”

“On je vrlo težak igrač za suočavanje, agresivan u odbrani, sa dobrom energijom”

Bivši centar Partizana Dušan Miletić razgovarao je za “Jurohups” i otkrio pojedine detalje iz svoje karijere, koji se posebno odnose na period u crno-beloj opremi.

Momak rodom iz Kosovske Mitrovice svoje mesto na košarkaškom nebu tražio je putem Sloge, preko beogradskog tima i Borca do inostranog angažmana. Najpre u Đironi, potom i u Slasku za koji trenutno nastupa u Poljskoj i Evrokupu.

Tokom 2019. godine Miletić je pojačao crno-bele, međutim nije imao ogromnu ulogu u timu pa je pozajmicama u Borcu probao da pronađe svoj put. Prisetio se stameni centar svoje poslednje sezone, kada je sarađivao ne samo sa Željkom Obradovićem, nego je mogao da uči i od Matijasa Lesora, koji ga je učinio boljim igračem, prema sopstvenom priznanju.

– Lesor je vrlo težak igrač za suočavanje, agresivan u odbrani, sa dobrom energijom. Igrati protiv njega je veoma dobro, posebno na treningu gde sam mnogo učio, uz dosta kontakta i borbom pod košem sa njim – rekao je Miletić.

Dušan je u razgovoru za “Jurohups” pričao i o šokantnoj pobedi Borca nad Partizanom, u vreme kada je on bio na pozajmici u Čačku.

– To je bila naša prva utakmica u ligi. Bila je to veoma bitna pobeda, posle smo to opet učinili na domaćem parketu – izjavio je Miletić.

Originalni članak: Telegraf.rs

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti klikom na neku od reklama, uplatom na naš Pay Pal  koji se nalaze pored tekstova ili tekući račun AIK BANKA 105-0000405701647-66