Birčević: Da vratimo Partizan u Evroligu

Stefan Birčević, reprezentativac Srbije, posle dve godine, ponovo u crno-belom dresu

Odlazak reprezentacije Srbije u Kinu. Među prvima je u Kraun plazu došao Stefan Birčević. Sjajna prilika da – mimo bilo kakve gužve i viška radoznalih ušiju – proverimo informaciju čiju potvrdu danima čekamo.

Naravno, naivno bi bilo očekivati da će on potvrditi, jer kako je i sam rekao:

– Ne pričam ništa dok ne potpišem papir.

Ali osmeh na licu i način kako je izgledao dok je to izgovarao, pa čak i to što pitanje nije čuo do kraja, govorili su dovoljno. I više nego!

Par dana kasnije, „papir“ je potpisan. Birčević se vratio u klub, u kome je igrao u sezoni 2016/17. I – imao je šta da kaže.

Opet nasmejan i zadovoljan.

– Srećan sam što sam ponovo kući i što ću opet igrati pred najboljom publikom – bila je prva reakcija Birčevića, pravo iz Šenjanga, gde se trenutno nalazi sa reprezentacijom Srbije.

Posle utakmice protiv Italije, a negde pred povečerje, sjajni krilni centar dodao je i…

– Imamo sjajan tim i dobrog trenera koji će sve to uklopiti.

Za planove i ambicije od nove sezone, nije bilo potrebno ni pitati. Nedvosmisleno je poručio:

– Hoćemo da vratimo Partizan u Evroligu!

U svom prvom mandatu, Birčević je sa Partizanom igrao polufinale ABA lige i finale Kupa Radivoja Koraća. To je ona „čuvena“ sezona, koju je prelomilo trovanje hranom igrača i trenera Partizana, tokom Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Te sezone, Partizan je igrao i FIBA Ligu šampiona, čiji je ishod, takođe, kreirao taj problem iz Niša.

Po odlasku iz Partizana, Birčević je igrao u Turskoj, za Istanbul i Bantiv, da bi prošlu sezonu proveo u Bonu. Kako nam je rekao, u Nemačkoj nije imao mnogo razloga da bude nezadovoljan, ali niti previše razloga zbog kojih bi na kraju sezone uopšte i razmišljao o ostanku tamo.

Sada ćemo ga – najmanje jednu sezonu, sa mogućnošću produžetka saradnje na još jednu – ponovo gledati u dresu Partizana.

Izvor Sportski zurnal