BILJANA OBRADOVIĆ: NORMALNO I UVEK – PARTIZAN

Izvor i foto: MOZZART SPORT

Za rubriku “PET na PET” na sajtu Mozzart sport, portparol FK Partizan Biljana Obradović, odgovorila je na neka zanimljiva pitanja. Tekst prenosimo u celosti:

Rođena je u Beogradu i pohađala je Devetu beogradsku gimnaziju. Sa njom u generaciji su bili: košarkaš Igor Rakočević, pevačica Aleksandra Perović, reditelj Stefan Arsenijević… Retko ko se može pohvaliti da je sa 24 godine uspeo da intervjuiše preko pedeset svetski poznatih zvezda, kao što to može Biljana. Ova šarmantna plavuša koja je i PR fudbalskog kluba Partizan otkriće nam kakvo je njeno mišljenje o sportu, za koga navija i ko su joj sportski uzori…

1.  Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
Pet godina sam se bavila ritmičkom gimnastikom kod čuvene Milene Reljin. To je bilo u osnovnoj školi, negde od četvrtog do osmog razreda. Žao mije što nisam dalje nastavila da se bavim ovim sportom. Drugarice sa kojima sam trenirala su prestale da dolaze na treninge, pa me na neki način to i odvuklo od ovog prelepog sporta. Dok sam bila mlađa, svi iz mog  okruženja su mi govorili da imam i fizičke predispozicije za balet. Sada trenutno upražnjavam jogu“.

2.  Ko vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?
„Uzor mi je bila Milena Reljin. I rumunska gimnastičarka Nađa Komaneči je plenila moje simpatije. Međutim, ipak je na vrhu piramide čuvena klizačica Katarina Vit. Uvek sam uživala posmatrajući je kako besprekorno kliza i izvodi najkomplikovanije bravure. I to sa neverovatnom elegancijom i gracioznošću. Nosila je prelepe haljinice, pa sam uživala i u njima. Zbog nje sam se oprobala i u klizanju. Nažalost, mnogo sam padala, pa sam to brzo napustila“.

3.  Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
Normalno i uvek – Partizan. To nam je porodična tradicija koja se prenosila sa kolena na koleno. Od dede, preko tate, brata. Brat je predavač na fudbalskoj akademiji, a ja sam PR crno-belih. Još kao mala, negde od svoje četvrte godine sam sa ocem išla na Partizanove utakmice. Sećam se da je u to vreme igrao Dragan Mance koji je bio miljenik publike. Sa šesnaest godina sam se fotografisala u dresu Partizana“.

4.  Sportski događaj koji vam je ostao u srcu i koji ćete pamtiti celog života?
„Pre svega da kažem da sam za 20 godina karijere intervjuisala preko 700 svetskih zvezda. A pamtim sve sportske događaje sa kojih sam izveštavala, od SP u košarci koje se održalo u  Indijanopolisu 2002. godine (osvojili smo zlato), preko EP u košarci održanom u Madridu 2004. godine, pa do Svetskog prvenstva u Tokiju, 2006. Izveštavala sam i sa OI u Atini 2004. Nikada neću zaboraviti ekskluzivni intervju koji sam dobila od Venus Vilijams. To je bilo 1998. godine na Rolan Garosu. Tada još uvek nije bilo Novaka Đokovića. Napravila sam i jedan članak o Renou, a u sklopu Formule 1. Bilo je to u Francuskoj, a ja sam čak i vozila tu formulu. Napravila sam i reportažu o FK Real iz Madrida 2006, a i intervju sa poznatom manekenkom Naomi Kembel.

5.  Životni i sportski moto?
„Nikad nemoj odustajati zato što ti neko drugi kaže da ne možeš.“

Biljana se sprema za Monte Karlo i biće gost na humanitarnoj večeri koju je 28. septembra organizuje Princ Albert od Monaka za Leonarda di Kaprija, Madonu i dr. Evo i bonus pitanja.

Šta biste u MOZZARTU odigrali na utakmicu Lige šampiona Napoli – Fajenord?
„Možda kombinaciju 1X&3+“, samouverena je kao i uvek Bilja.

(Pišu: Nela i Đurđe Mečanin)

Sajt volimpartizan.rs Vam u prilogu prezentuje prvi deo emisije koju je naša draga Bilja Obradović radila u okviru serijala o Formuli 1. Toplo Vam preporučujemo da ostale delove ove emisije pogledate na Youtube.