Bešktaš želi Baždara, turski mediji otkrili koliko je novca Partizan tražio

Turski velikan hoće da dovede talenovanog napadača crno-belih

Dugo se čekalo da crno-beli biser iz Novog Pazara zablista u seniorskoj konkurenciji, s obzirom na to da je harao u mlađim kategorijama. Samed Baždar dobio je šansu ove sezone i opravdao je poverenje Gordana Petrića. Postigao je četiri gola i upisao asistenciju. Vunderkind iz „klase 2004” nedavno je produžio ugovor sa Parnim valjkom do 2026.

Partije 18-godišnjaka nisu ostale nezapažene u evropskim krugovima, čak je španska „Marka” pisala o perspektivnom napadaču. Jasno je da bi klub iz Humske mogao da napuni kasu od Samedove prodaje, možda već i ove zime.

Turski mediji pišu da je Bešiktaš zainteresovan da Baždara vidi u svojim redovima. Navodno, Partizan je zatražio 7,5 miliona evra, što je za turskog velikana u ovom trenutku previsoka cena.

Crno-belima iz Istanbula ne cvetaju ruže ove sezone, u prvenstvu zauzimaju tek osmo mesto, a poznato je da klub sa ogromnom armijom navijača ima mnogo veće ambicije.

Turci su najavili pojačanja u zimskom prelaznom roku i očekuje sa da osveže ofanzivni deo tima. Ukoliko Baždar ode u Bešiktaš imaće veliku konkurenciju u vidu Vouta Veghortsta, najboljeg strelca tima, Čenika Tosuna, prve opcije u šicu reprezentacije Turske i Džordžis-Kevina Nkudua, nekadašnjeg igrača Totenhema.

U slučaju da klub iz Istanbula realizuje transfer Sameda Baždara, nastavio bi sa dovođenjem bisera sa prostora bivše Jugoslavije. Nedavno su angažovali Ajdina Hasića (21), reprezentativca mlade selekcije Bosne i Hercegovine i đaka zagrebačkog Dinama. Pored ofanzivnog veziste, Bešiktaš je kupio i talentovanog krilnog napadača iz Severne Makedonije – Besara Guđufija iz Belasice (18). 

2 MILIONA vrednost je Sameda Baždara prema podacima sa sajta „Transfermarkt”

Originalni tekst Sportski žurnal