Belić i Baždar zalog za budućnost

Utisak je da poslednjih nekoliko godina Partizanova škola stagnira, s obzirom na to da ne izbacuje veliki broj talenata kao nekad. Ali, i dalje pokoji crno-beli biser zablista

Partizanova škola važi za jednu od najboljih od Evropi. Dobar deo reprezentativaca Srbije koji nas predstavljaju na Mondijalu u Kataru prve fudbalske korake napravio je u Zemunelu.

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Andrija Živković, Saša Lukić, Strahinja Pavlović i Nikola Milenković stasali su u crno-belom dresu. Međutim, utisak je, da poslednjih nekoliko godina Partizanova škola stagnira, s obzirom na to da ne izbacuje veliki broj talenata kao nekad. Ali, i dalje pokoji crno-beli biser zablista.

U tekućoj sezoni, treneri Ilija Stolica i Gordan Petrić gurnuli su u vatru pet bonusa. Najviše minuta na terenu proveo je Kristijan Belić. Borbeni defanzivni vezista nije produkt Partizanove škole, već je ponikao u mlađim kategorijama Vest Hema. Pojačao je redove Parnog valjka krajem letnjeg prelaznog roka, brzo je stekao Petrićevo poverenje i ustalio se u startnih 11.

Kristijan je najbolji meč odigrao protiv bivšeg kluba – Čukaričkog. Upisao se u listu strelaca, a pri rezultatu 2:2 fenomenalnom intervencijom sprečio je pogodak rivala. Trenutak za zaborav bio je Belićev debi u grupnoj fazi Lige konferencije, kad je protiv Slovacka u prvom kolu zaradio crveni karton u 22. minutu i ostavio ekipu na cedilu. Međutim, požrtvovanom igrom u nastavku sezone iskupio se za nesmotren potez protiv Čeha.

Samed Baždar je odigrao najveći broj utakmica (22), ali samo je tri počeo od starta, dok je čak 19 puta ulazio u igru sa klupe. Novopazarac je skrenuo pažnju na sebe još u mlađim kategorijama, a ove sezone dobio je šansu da zablista seniorskoj konkurenciji. Postigao je četiri pogotka: Vojvodini, Radničkom iz Niša, lučanskoj Mladosti i Javoru.

Nemanja Jović je prošle sezone imao ulogu startnog bonusa, dok je Aleksandar Stanojević bio na klupi Parnog valjka. Povreda je omela talentovanog krilnog napadača da pokaže šta zna. Ipak, na utakmica sa Novim Pazarom, kojom je spuštena zavesa na jesenji deo šampionata, Jović je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal. Postigao je pobedonosni gol i sačuvao 10 bodova zaostatka za večitim rivalom.

Mihajlo Petković je na početku sezone viđen kao prvi pik za mesto bonusa, ali odlaskom Ilije Stolice, više nije dobio prostora. Bolje otvaranje sezone popularni Pele iz Ćićevca nije mogao da zamisli. Srušio je Javor evrogolom, nedugo zatim, produžio je saradnju sa klubom iz Humske do 2024. Najmanju minutažu dobio je Mihajlo Ilić. Štoper omladinske reprezentacije Srbije, odigrao je svega dva meča u tekućoj sezoni. 

Originalni tekst Sportski žurnal