BATINA RASKRSNICA: Odlazak ili ostanak?

Zoran Mirković kao odgovorna osoba, sa u fudbalu stečenim velikim imenom i ugledom mnogo širim od međa Srbije, s pravom je pred sebe na kraju jeseni – za Partizan sa zaključkom „bila, ne ponovila se” – stavio Hamletovu dilemu: da li da ostanem ili da odem iz Humske?

Parnom valjku, definitivno, ne ide, najnoviji remi protiv Mačve (čak osmi u prvenstvu!) može se podvesti pod „dara je prevršila meru”, otud – ne čudi što je popularni Bata na raskrsnici, pre svega duševnoj – nastaviti rad ili podići ruke?

Stoga, analizirali smo šta bi to Mirkovića moglo da zadrži / udalji iz ovakvog Partizana, uz napomenu da je i te kako znao gde dolazi, da situacija iz svih aspekata nije nimalo ružičasta, da je tajming daleko od idealnog…

ZA ODLAZAK:

1. I pehar kupa u magli

Po čemu se pamti trener u Partizanu?

Po trofejima!

2. Joj, Srbijo, sa snegovima…

Mirkovićeva rečenica po završetku utakmice sa Mačvom, oličene u neočekivanom remiju crno-belih po snegom prekrivenom terenu u Humskoj, „da se ne snalazi po ovakvom vremenu”, s krucijalnim dodatkom „u ovom vremenu”, nagovestila je njegovu unutrašnju borbu – na svu muku sa sumnjivim Partizanovim kvalitetom nadovezalo se i, iz Batine perspektive, nimalo bajkovito stanje u srpskom fudbalu, te – ima li u njemu snage i da li je moguće ispravljati „krive Drine”?

3. Nema odela bez finog štofa

Za dobro odelo, znate – ono svečano za najfinije prilike (u fudbalu – za proslavu trofeja), potreban je kvalitetan štof.

Ima li ga Partizan?

ZA OSTANAK:

1. Dug prema samom sebi

Koliko kvalitetnih trenera, čak i sa ostavljenim dubokim igračkim tragom u Humskoj, nikada nije dobilo priliku da sedne na klupu Partizana?

2. Dug prema navijačima

Anketa među navijačima Partizana s pitanjem: treba li Mirković da ode, odgovorima bi dobila snagu konsenzusa: ne!

3. Posle kiše dođe duga

Zoranu Mirkoviću je omiljeni pevač, ne sumnjamo, tast Šaban Šaulić, međutim, sigurni smo da je čuo i stihove u numeri Ace Lukasa (gle koincidencije, s naslovom „Sva moja pesma je od bola”): „Posle kiše dođe duga, rekli su mi drugovi…”

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal