Bata Mirković : Stalno igramo na pobedu

Čolo Simeone bi rekao „dosta“, a sa Partizanove klupe stiže savet „još jedan“. Poslednje dve utakmice, a i ne samo one, pokazale su da crno-belima nije dovoljna prednost od 1:0, jer ili zbog manjka koncentracije ili nedostatka kvaliteta dozvole protivniku da ih matira i otkida bodove.

Tako je bilo protiv Napretka u Humskoj 1 i Čukaričkog na Banovom brdu, zbog čega trener Parnog valjka Zoran Mirković poziva igrače da budu efikasniji, počev od derbija 15. kola sa Vojvodinom (nedelja, 19.00, TV Arenasport 1) kojim se zavrašava prvi krug prvenstva.
Stalno igramo na pobedu. Normalno, poštujemo svakog rivala, ali gledamo da uspostavimo našu igru. Na mečevima u poslednjih šest dana smo stvorili dosta šansi, jedino što nije dobro je što smo ih mašili. Ispostavilo se da po jedan gol nije bio dovoljan za pobede. Često je tako, ako se ne primi…“, sumira popularni Bata utiske iz susreta posle kojih je zaostatak u odnosu na lidera na tabeli, Crvenu zvezdu, povećan na 13 bodova.

Mirkovićev fudbalski otac, Ljubiša Tumbaković, reče da bi ekipi Partizana možda pomogao psiholog. Pogotovo što se greške ponavljaju. A nisu skopčane samo sa fudbalskim detaljima.
„Sigurno ima i do psihe, međutim, morate da držite koncentraciju svih 90 minuta. Pogotovo kad se te stvari dešavaju često. Da ne potcenite nijednu loptu, nijedan duel. Trebalo je dosta ranije da rešimo utakmicu na Banovom brdu, da je „zatvorimo“, ali dešava nam se tako…“

Problemi su se uvećali, navijači su nezadovoljni (doduše, Mirkoviću i njegovom prvom saradnikuGordanu Petriću su pružili javnu podršku), spekuliše se promenama u upravi, ali sve to ne dotiče trenera.
„Meni je sve u jednoj ravni. Gledam da me neke stvari ne poremete. U periodu kad su bile dobre igre i zadovoljavajući rezultati ne verujem da se te me videli kako sam se od te linije odvojio. Trudim se da i u ovom trenutku budem oko nje“.

Vremena za veliko preispitivanje nema, jer već u nedelju na Topčidersko brdo dolazi Vojvodina, podstaknuta serijom od tri pobede bez primljenog gola.
Veliki je to klub, kao što su Partizan i Crvena zvezda, uvek su međusobni dueli te velike trojke nešto posebno, nezavisno od tabele i trenutka u kome se nalazimo. U ovoj sezoni su Novosađani imali dosta problema, promenili su trenera, ali je u ekipa u poslednjih nekoliko utakmica ušla u ritam, igra dobro, postiže zadovoljavajuće rezultate. Čeka nas težak zadatak, daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu“, dodao je Mirković, uz pohvale na račun tima Dragomira Okuke. „Sve njegove ekipe su čvrste. Plus, Vojvodina ima izuzetnu brzinu po bokovima, zahvaljujući Ezeu i Đuričinu, a u špicu je Fofana. I defanzivni bokovi su im kvalitetni, tu su i visoki centarhalfovi, dobri su na prekidima…“

ENAKE ISKORISTIO ŠANSU

U Partizanovih prvih 11 trebalo bi u nedelju da se vrati Zoran Tošić, van stroja je samo AleksandarŠćekić, dok Grobare zanima hoće li biti mesta za Gabrijela Enakea, koji je odigrao vrlo dobro protiv Čukaričkog.
Mogu da kažem da su svi osim Šćekića na raspolaganju, a o sastavu ne bih, ako me razumete. A što se tiče Enakea, imali smo problem sa strancem više, moj izbor u prvom periodu je bio na četvorici drugih igrača (Janković, Valijente, Šćekić i Rikardo), Enake je bio sa strane, sve vreme se ponašao kao profesionalac, radio i čekao šansu, a kad ju je dobio – iskoristio je“.