Bambi Tošić se vratio u “EVROPSKI PARTIZAN”

Mondo sport

Deset godina je prošlo… Vratio se Miroslav Đukić. Posle osam godina se vratio Zoran “Bambi” Tošić

Partizan je vratio aktivnog igrača iz evropskog vrha, dojučerašnjeg člana moskovskog CSKA, redovnog učesnika Lige šampiona. Srpski šampion, pod dirigentskom palicom sportskog direktora Ivice Ilieva, zaista radi drugačije.

Bambi, vrati se u Partizan“, začulo se pre dva meseca sa tribinama tokom prijateljske utakmice Partizana i CSKA, u tom trenutku kluba za koji je igrao reprezentativac Srbije. Osmeh Tošića, a potom i smejanje na tribinama.

Dva meseca kasnije stvarnost je da je Zoran “Bambi” Tošić novi igrač Partizana. Bolje reći, novi-stari igrač Partizana jer se vratio, poput trenera Đukića. Prošlo je od Tošićevog odlaska osam godina…

Iskren da budem, tada nisam razmišljao o opciji da se vratim u Partizan, ali onda je Ivica Iliev stupio na scenu. On je najzaslužniji što sam se vratio. Njegova energija je presudila, njegova velika želja i to koliko je imao poverenja u mene. Ali, to poverenje moram da opravdam i pokažem da je doveo pravog igrača. Najveće zasluge su njegove“, rekao je Tošić na konferenciji za novinare.

Za razliku od uobičajene prakse kada se bivši igrači srpskih klubova vraćaju uglavnom na zalasku karijere, Tošić je dao izjavu koja je oduševila:

“Rekao sam i ranije – ako se ikada budem vratio to će biti sad kad sam u najboljim godinama, a ne na zalasku karijere. Predamnom je još dobrih godina i želja mi je bila da to upravo bude u Partizanu. Verujem da sam doneo dobru odluku. Moje igranje u Evropi i moje ime i prezime samo govori o tome da li sam imao drugih ponuda… ali, nećemo o tome”.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je blistao:

Da se malo našalim sa onim mojim ‘bombama’ –  ovo JESTE bomba nad bombama. Uveren sam da ovako veliki igrač nije došao u Srbiju. U najboljim je godinama, 10 godna igra Ligu šampiona, osvojio je toliko velikih trofeja, odigrao je 76 utakmica za A reprezenatciju Srbije. Veliki Zoran Bambi Tošić“.

“Posle svega što smo uzradili u prethodne dve godne otkako sam na ovoj poziciji, došli smo do vrha da dovodimo igrače iz Lige šampiona. Imamo od danas još jednog igrača A reprezentacije Srbije. Zašto je Bambi Tošić došao u Partizan? Zato što je Partizan veliki evropski klub. Mi polako ostvarujemo tu ideju i viziju. Došao je ovde da napravi velike stvari, da sa Partizanom da bude deo Evrope i da možda napravimo istorisjki uspeh u toj Evropi. I da mu poželim da nas uvede u Ligu šampiona”.

Iliev je istakao da je ovo još jedan dokaz da uprava razmišlja i radi evropski.

Kada sam pre izvesnog vremena rekao za Tošića da je ‘maštarija’, to sam stvarno i mislio. On je bio san, mašta, jednostavno nešto što svaki ljubitelj fudbala nije mogao ni da zamisli. Do juče smo bili u blatu a danas smo na evropskim visinama. Njegov dolazak je pokazatelj kako klub funkcioniše i kako razmišlja – evropski“.

Zoran Tošić je dodao da je i Miroslav Đukić jedan od razloga koji je presudio na ovakav epilog:

“Radio sam u prvom mandatu sa Đukićem, potom u mladoj reprezentaciji. On je jedan od razloga zbog kojih sam odlučio da se vratim”.

Reprezentativac Srbije je istakao da je u odličnoj formi i da su ga povrede, srećom, zaobilazile:

“Neke saigrače poznajem, ali stalno sam bio uz Partizan svih ovih godina, sve sam pratio. Moja fizička sprema je na zavidnom nivou, radio sam individualno i dobro se pripremao i poslednjih 10-ak godina sam u ritmu bez ozbiljnijih povreda”.

Tekst :Mondo sport