Balša dobio pločicu u šaci, a Partizan Vladimira

Gledali u prozor, sada vide Makabi

Željko Obradović, trener Partizana, sedeo je u prvom redu Pionira i nervirao se, hvatao za glavu, aplaudirao i, na kraju, stojeći pozdravio veliku pobedu Srbije nad Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Video je na delu i svog igrača, Danila Anđušića, dok Svetislav Pešić, selektor Orlova, nije koristio Uroša Trifunovića, drugog momka kojeg je Partizan rado pustio da se priključi državnom timu u žestokoj borbi za plasman na Mundobasket.

Crno-beli su zeleno svetlo dali i trećem igraču, ali se on, nažalost, povredio neposredno pre nego što je Pešić okupio Orlove za novembarski prozor. Balša Koprivica je na bizaran način povredio šaku u meču sa Panatinaikosom u Atini, tako da je po povratku u Beograd i snimanja dela ruke koji je stradao, doneta „presuda“ da mora na operaciju.

Nedelju dana nakon povrede, Balša je operisao šaku leve ruke. Ugrađena mu je pločica, kao što je to i najavio doktor Moma Jakovljević, tako da se u Beograd vratio bez gipsa. Talentovani centar će trenirati po posebnom programu oko 50 dana, a onda će se videti kakvo je stanje njegove povrede i kada će moći u potpunosti da se priključi radu sa ekipom.

– To se viđa jednom u 50 godina – u neverici je pričao doktor Jakovljević. – On je u stojećem stavu – vidi se na snimku – nije pao, niti udario nekoga. Levom rukom je krenuo da se zagradi a šta se tu desilo, ne zna se. Kaže da se nije upleo u dres. Uglavnom, to je težak, komplikovan prelom, sa velikom dislokacijom.

Tada je šef lekarske službe Partizana i istakao okvirnu prognozu koju je i sam nazvao nezahvalnom.

– To rade mikrohirurzi. Bez dva-dva i po meseca sa sve rehabilitacijom, teško da će proći. Otprilike tako – dodao je Jakovljević.

Džejms Naneli, iskusni Amerikanac u crno-belom dresu, takođe je želeo izbliza da posmatra okršaj između Srbije i Turske. I on je uživao, gledao i bivšeg saigrača iz Makabija, Skotija Vilbekina, u dresu gostiju.

Bio je Naneli i na meču Srbija – Grčka u avgustu. Naravno, to bi trebalo da bude normalno, čudi što svako ko voli ovaj sport u Beogradu, a imao je slobodnog vremena, nije probao da se domogne ulaznice za mesto u Pioniru.

Bio je u prvim redovima i Tristan Vukčević. Da vidi šta ga čeka kada mu propisi FIBA dopuste da konačno zaigra za reprezentaciju čiji dres želi da obuče.

Ali, kada se završila utakmica, misli svih navedenih su se okrenule obavezama u Partizanu. Crno-belima se danas priključuje i Vladimir Brodzijanski, najnovije pojačanje iz Bahčešehira. Slovak će, nakon što obavi sve lekarske preglede, pokriti rupu nastalu povredom Koprivice.

A da li će se naći u sastavu, odnosno u rotaciji, za meč sa Makabijem, u petak, u 20,30 časova, u Štark areni… Videćemo šta će Obradović odlučiti.

Originalni tekst Sportski žurnal