Avram Grant – Natho je veliki igrač, njegov mentalitet je nenadmašiv!(VIDEO)

Gost Partizanovog podkasta bio je nekadašnji trener crno-belih Avram Grant. Na početku razgovora istakao je da uvek voli da se vrati u Beograd i da poseti svoj Partizan:

-Često sam u Beogradu, sjajan grad i divni ljudi. Bio sam i na šampionskoj utakmici 2017. kada je ceo stadion bio u bakljama. Stavio sam kapuljaču i naočare da bih se kamuflirao i uživao u atmosferi. Bilo je jako lepo.

Prisetio se i vremena provedenog u Partizanu:

– Partizanu je u tradiciji da igra lep fudbal kroz pas igru. Sećam se da je svaki gol koji smo postigli bio prelep ali nije lako tako igrati jer su svi timovi, pa čak i Crvena zvezda igrali veoma zatvoreno protiv nas. Želeo sam da igramo pas igru kao Barselona, međutim već na prvoj utakmici u Novom Pazaru teren je bio takav da je to bilo prosto nemoguće. Rekao sam igračima, zaboravite sve što smo vežbali i igrajte na duge lopte.

Istakao je da je njegov sunarodnik Bibras Natho pravo blago crno-belih:

– Pre svega, Natho je sjajan igrač i odlična osoba, jako je pametan, posvećen, divan momak, igrač kakvog volim. Otkriću vam tajnu, 2006. godine imao je 16 godina i bio je na mom spisku za prekomandu u prvi tim od tada se neverovatno razvio, jedan od mojih omiljenih igrača, neverovatan je. Ostario je ali i dalje radi sve što treba, deli pasove, takođe jedan je od najboljih igrača za svlačionicu. Nikada ga nisam trenirao ali znam to.

Za kraj osvrnuo se na šanse Srbije na predstojećem Evropskom Prvenstvu u Nemačkoj:

– Srbija uvek ima kvalitetne igrače, zašto bi Hrvatska mogla da ostvari uspeh a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Ponavljam, Srbija ima veliki potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može, treba da vide gde su grešili i u čemu mogu da budu bolji, da se drže zajedno i tako mogu ne samo da prođu grupu već i više od toga, imaju odlične igrače, odličnog napadača, samo treba da se drže kao tim i da igraju kao tim!

Zvanični sajt FK PARTIZAN