Ataman isprozivao i Željka Obradovića: “Pitajte njega zašto Grcima nije dao Papapetrua, pitajte i Partizan”

Turski stručnjak se ne smiruje nakon poraza koji je njegovu reprezentaciju odvojio od Svetskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije je upisala veoma važnu pobedu protiv Turske u Pioniru 77:76, čime su napravili možda i ključni korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo, dok je gostujući selektor, Ergin Ataman, veoma teško podneo ovaj poraz.

Turski selektor je već navukao na sebe “gnev” srpske publike pošto je odlučio da u poslednjem trenutku stopira Vasilija Micića da zaigra za reprezentaciju Srbije, da bi na konferenciji iskoristio priliku i da isproziva Željka Obradovića, koji je sličnu stvar napravio s Grkom Janisom Papateruom.

– Svi pričaju o tome. Ne znam ko je isprovocirao ovu raspravu. Juče sam rekao to, ne želim da komentarišem. Pitajte Šarasa zašto nije poslao Kalinića ovamo, zašto Željko nije poslao Papapetrua u Grčku. Teška je situacija, Efes se bori u Evroligi, Micić je isto malo povređen, nije trenirao skroz zadnja dva dana. Takva je odluka donešena, kao što je i Barselona i Partizan doneo svoje odluke – rekao je Ataman na konferenciji posle meča.

Podsetimo, Srbija je u Beogradu upisala i drugu pobedu protiv Turske, pošto su u Istanbulu pre Evropskog prvenstva slavili sa 79:72.