Asano ne može nigde bez Partizanove dozvole: Sad polako shvata koliko je pogrešio

Direktor crno-belih otkrio detalje slučaja koji je šokirao fudbalsku javnost

Odlazak Takume Asana proletos potresao je Partizan, ali i srpski fudbal, jer se to nije ranije dešavalo u domaćem takmičenju.

Direktor crno-belih Miloš Vazura najavio je dvojicu pojačanja i smanjenje plata, ali je tema bio i Asano, protiv koga je Partizan podneo tužbu.

On je rekao da su klubovi zainteresovani za Japanca i objasnio dinamiku pregovora.

– Pregovaraju da ipak nešto plate, ali da se povuku te tužbe. Videćemo šta će biti, mislim da je dečko napravio veliku grešku. Žao mi je što je to uradio, što je poslušao savete svojih menadžera. Mislim da su oni imali zadnje namere, da naplate novac koji je pripadao Partizanu. Mislim da su se zaigrali, da su pogrešili u tome i da to sad shvataju. Već smo duboko ušli u jun, a on još nema klub – rekao je Vazura novinarima.

Ništa bez “amina” iz Partizana

On je naglasio da bez Partizanovog pristanka neće biti dogovora sa Asanom, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača crno-belih.

– Svi ti klubovi koji se pominju u medijima prethodno su kontaktirali Partizan, i koji god klub nas kontaktira, polako odustaje od njega. Mi im damo dokumentaciju i oni shvataju da to nije jednostavno i da će taj klub snositi posledice. Neki su zvali da pregovaraju, i njegovi menadžeri sada znaju da oni pregovaraju s nama. Znaju da ako bi platili transfer, onda bismo mi povukli tužbu da on ode normalno, kao da je bio tu.

Prošla su skoro dva meseca, ali šok i dalje traje. Vazura je istakao da igrač nije imao razloga da ide.

– To je stvarno situacija koja se nije nikad desila u Partizanu. Ne mogu da pravdam igrača, to je sraman čin i njegov da ostavi drugare i ekipu. Verovali vi ili ne, i te kako je bio plaćen i redovno i nije imao osnova da ode. Ali, dobro, u Srbiji više vole da krive svoje, da je kriv Partizan, a da hvale strance, igrače koji su povukli potez neverovatan. To je sve normalno. Kad prođe vreme, dokazaćemo da smo u pravu i to je to.

Originalni članak: 24sedam.rs