ANEGDOTA IZ 1994. GODINE: ŽELJKO, ZOVE TE REAL, ALI ODMAH TRAŽI EVROLIGU! DOGOVORENO: Obradović objasnio zašto je potpisao takav ugovor

Strateg košarkaša Partizana Željko je Obradović pričao i o prošlosti, i o ugovoru koji je 1994. potpisao sa Realom, u kom je stajalo da mora da postane prvak Evrope u prvoj sezoni.

“Tačno je. Bio sam u Beogradu kada je ponuda stigla. Moj prijatelj, menadžer, me je pozvao i rekao da ponuda postoji i da je uslov da budem prvak Evrope. Rekao sam ‘Dogovoreno’. Pitao me je zašto pristajem, odgovorio sam mu da je svejedno i da potpišem na pet godina, ako ne budem najbolji u Evropi, oni će me oterati. Motivacija mi je bila da budem u klubu kao što je Real, a da pritom imam 34 godine. Proveo sam tamo tri fantastične sezone, bio prvak Evrope, uzeli smo tada Saporta kup, pandan sadašnjem Evrokupu. Bio sam zadovoljan”, rekao je Obradović, u razgovoru za magazin “Trener”, koji izdaje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Ne zaboravlja ljude koji su mu mnogo pomogli da dođe do vrha.

“Neizmerno sam zahvalan profesoru Nikoliću i Dudi Ivkoviću na svemu što su uradili za mene. Pomogli su mi da postanem treneri čovek kakav jesam. Imali su veliki uticaj na moju karijeru, plus Dragan Kićanović koji je imao hrabrost da me predloži upravi Partizana. Hrabrost i vizija koju je malo ko imao.”

Pričao je o Partizanu i o onome šta im je rekao na prvom sastanku.

“Radimo i na edukaciji igrača. Na prvom treningu sam im rekao ‘Momci, vi ste obukli dres Partizana i to nemojte da zaboravite. Vi ste igrači Partizana i na terenu i van. Šta god da bude prva vest biće da je igrač Partizana uradio to i to’.”

Cilj i vizija postoje.

“Vizija Partizana je jednostavna, a to je da se vrati ono što je Partizan bio godinama. Znači, da se daje šansa mladim igračima, da klub bude mesto na kom su odnosi izvanredni i da su svi kao porodica, čak i kada je teško da budemo svi zajedno. Cilj je da Partizan ponovo bude takav ,da vratimo na nivo na kom će svi prepoznati ono što sam pričao, da se igrači bore do poslednjeg atoma snage i da to i navijači prepoznaju. Moja želja je da se svako ko uđe u ‘Arenu” oseti prijatno, da se protivnički igrači ne osećaju ugroženim, na to ću obraćati pažnju. Hoćemo što bolji rezultat, šta je to tačno, videćemo kako sezona bude odmicala”, zaključio je Obradović. Kurir sport

Originalni članak Kurir sport