Andrić: Osećamo energiju navijača čak i kad nisu tu

O atmosferi koja vlada u timu pričao je u intervjuu za zvanični sajt ABA lige Mihajlo Andrić.

– Atmosfera je uobičajena. Radimo, oporavljamo se, ako sve bude išlo po planu, mislim da ćemo od četvrtka biti kompletni na treningu – počeo je priču mladi Kragujevčanin.

Andrić nije bio u petorci koja je završila utakmicu. Pogodak Vilijama Hečera je ispratio sa klupe. Tamo niko nije sedeo, a Andrić je imao i „poseban” zadatak – pridržavao je Uroša Lukovića koji je stajao na reklami nestrpljivo čekajući rasplet.

Upitan kako je on video i doživeo sam finiš utakmice, Andrić je prvo napravio mali uvod:

– Zavisi kako gledate na to da se utakmica reši poslednjim šutem. Da nije bilo svega onoga pre toga, ni taj jedan šut ne bi odredio pobednika. A jeste! Dakle, Hečer je završio ono na čemu smo svi radili.

Potom je dodao:

– Što se tiče doživljaja samih poslednjih sekundi – pa nekako smo ove sezone bili već u tim situacijama. Nije nam prvi put.

Pobeda u revanšu bila je prva Partizanova protiv Cedevite u ovoj sezoni. U Zagrebu je već izgubio dva puta, a nema ni dobar skor kroz istoriju. Šta je promeniti u odnosu na ta dva prethodna gostovanja, bilo je pitanje za Andrića.

– Svaka utakmica je drugačija. Sada oba tima imaju vremena da se koliko je moguće bolje pripreme za majstoricu. Uz to, ovaj meč ima veću težinu nego svaki prethodni. Za obe ekipe znači mnogo, baš kao što je i velika razlika u očekivanjima.

Šta bi moglo da bude odlučujuće u nedelju? Zamenik kapitena tima iz Humske kaže:

– Ima tu toliko stvari koje mogu da odluče. Oba tima imaju pojedince koji mogu da reše meč, obe ekipe igraju čvrsto, zdravstveni bilten je takođe vrlo važan.

Ne snalazimo se baš u tišini vaše dvorane – rekao je Novica Veličković novinarima u Zagrebu, pred prvi meč polufinala. Koliko im je buka, ali ne bilo kakva buka, potrebna, videlo se u revanšu. Sada opet idu u „tišinu” zagrebačkog Doma sportova. Međutim, to neće biti otežavajuća okolnost, smatra Andrić.

– Mi ćemo imati bezrezervnu podršku naših navijača, ne broje se samo oni koji su direktno u dvorani. Uostalom, ta ogromna količina energije je nosila nas. I pored toga, Cedevita je odigrala vrlo dobro. Ali, ipak smo mi pobedili.