Anđušić: Verujem da će ovaj derbi biti skroz drugačiji

anđušić

Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Odbrojavaju se sati do početka meča Partizana i Crvene zvezde u Evroligi. Danilo Anđušić veruje u svoj tim.

Partizan je niz od četiri poraza od kojih je i jedan protiv Zvezde u ABA ligi, prekinuo u nedelju protiv Budućnosti. Svesni su u Partizanu gde su grešili protiv Zvezde, koja je u velikom usponu, pošto od dolaska Duška Ivanovića ne znaju za poraz. Danilo Anđušić svestan je grešaka njegovog tima.

“Znamo da tu prvu utakmicu nismo dograli na najbolji način i u odbrani i u napadu i na tom meču nismo pokazali pravo lice. Verujem da će ovaj derbi biti drugačiji. Znamo gde smo grešili u tom prvom. Verujem da će u ovoj prvoj istoriskoj utakmici u Evroligi biti bolje i da će biti krcato da će biti spektakl. Verujem da ćemo ostvariti pobedu ne samo zbog toga što je derbi, jurimo pozitivan skor u Evroligi i sigurno bi nam značilo za samopouzadnje u nastavku sezone” – kaže Anđušić.

Jedna od stvari koju su navijači zamerali igračima u tom prvom susretu je zalaganje u finišu meča. Novinare je na treningu Partizana zanimalo i njegovo mišljenje da li derbije odlučuju domaći igrači?

“Iskreno nije poenta kako ljudi sa strane to vide niti mi mnogo gledamo šta ko priča. Skoncentrisani smo na ovo što se dešava ovde iza zatvorenih vrata. Da energija nije bila dobra to i mi znamo i u par utakmica koje smo igrali u poslednje dve tri nedelje nismo imali potrebnu energiju ni u odbrani ni u napadu ne samo u posljednjih par minuta. Generalno nismo igrali sa energijom kakvom znamo da igramo kako znamo i kako možemo tako da verujem da smo to promenili i da će biti tootalno drugačije u ovim narednim utakmicama.

Da li odlučuju domaći igrači ili ne mislim da to ima smila, jer naši igrači osećaju derbi više nego stranci, ali svi smo profesionalci i znamo šta derbi nosi bili oni stranci ili ne. Imamo igrače koji su igrali Olympiacos i Panathinaikos i znaju šta taj derbi znači. Tako da verujem da to nije prevaga koja mnogi misle da jeste i da ćemo to pokazati i ove sezone”.

Partizan je greške sveo na minimum, a energiju digao na maximum na utakmici protiv Budućnosti. Mogu li i protiv Zvezde tako?

“Iskreno ne bih toliko potcenio Budućnost. Mi smo odigrali sjajnu partiju, oni nisu bili na zavidnom nivou. Oni su ekipa koja se bori za top 5 mesta u ABA ligi i protiv njih smo pokazali pravi pristup i onako kako želimo da igramo.To je bila dobra uvertira i znači nam na samopouzadnju i atmosferi pred derbi. Verujem da možemo da ponovimo ovakvu igru i da budemo još i bolji kako protiv Zvezde tako i u nastavu sezone” – optimista je bek crno belih.

Meč je na programu u četvrtak, osmog decembra, sa početkom od 20 časova i 30 minuta.

Originalni članak Basketballsphere.com