Anđušić: Spreman sam da odmenim Pantera, da nisam ne bih bio ovde

Anđušić

Foto: Printscreen

Danilo Anđušić bek Partizana govorio pred treći meč play-offa Evrolige koji njegov tim u utortak očekuje protiv Reala.

Partizan ima prdnost 2:0 i na pobedu su od Final foura.

“Najvažnija utakmica u sezoni. Imamo prednost 2:0. Lepa prednost, lepa prilika, ali to ne sme da nas opusti nijednog trenutka. Kao što je Kevin rekao posle prve utakmice treba da mislimo kao da gubimo 1:0, kao da je nerešeno i samo tako ćemo imati pravu motivaciju da pružimo još jednu dobru partiju i ostvarimo pobedu. Očekuje nas sigurno težak meč. Oni će se sigurno boriti imaju sjajne igrače. Neće biti lako, neće doći sa belom zastavom, hteće da se vrate u Madrid tako da moramo biti maksimalno fokusrirani” – rekao je Anđušić novinarima.

Crno beli tokim sezone imaju fantastičnu podršku navijača, a tako će biti i u utorak.

“To je sjajna stvar i ta podrška koju imamo sa svih strana i euforija je neverovatna i to nam daje vetar u leđa i motivišee nas još više, tako da nam sigurno to godi i prija i daćemo sve od sebe da ih sutra obradujemo tom pobedom i tim velikim uspehom i plasmanom na Final four. Još je rano pričlati o tome i sigurno će sutra biti veliki broj navijača i biće sjajna atmosfera i sigurno da ćemo uživati i verujem da uz njih možemo ddo pobede”

Za razliku od navijača igrači nisu u euforičnom raspoloženju.

“Radimo kao do sad. Znamo da smo blizu i to se oseća u vazduhu, ali nismo euforični. Idemo od utakmice do utakmice i tako smo išli celu sezonu i u lošim i dobrim vremenima tako da i ovog puta imamo isti pristup kao i pred svaku utakmicu”.

Da li je prošla utakmica i tuča kao i kazn ekoje su suledile dodatno zbližile ekipu.

“Možda može tako da se kaže, ali imamo sjajnu atmosferu tokom cele godine, kao što sam rekao bili smo zajedno i u dobrim i lošim momentima i to se vidi. To osećaju i navijači i to je velika stvar koja nas krasi ove sezone. Ono što se desilo ne bih rekao da je dosta uticalo. Svakako takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju i ne bi trebalo da se ponove, ali šta je tu je idemo dalje”.

Koliko je spreman da odmeni Pubtera?

“Jesam. Da nisam ne bih bio ovde” – jasan je Anđušić.

Kao i svi i on je imao mobe za karte.

Imao sam i previše. Puno se pričao o tome, svi zovu, svi bi da dođu na utakmicu i drago nam je što je tako. Mislim da Arena prima 50 hiljada da bi bila puna i voleo bih kada bi mogli da svim izađemo u susret. Žao mi je ljudi koji suta neće moći da uđu na utakmicu, ali ti koji budu verujem da će uživati kao i mi”.

Punter i Lessort će sigurno puno nedostajati.

“Sigurno da će biti teško. To su igrači koji nas guraju tokom cele sezone i koji daju to što daju. Sigurno da će biti teško, ali ne smemo da razmišljamo u tom smeru nego da izađemo na teren i damo sve od sebe i da pobedimo bez obzira. Naravno da će nam faliti, ali verujem da možemo da ostvarimo pobedu i da nam se vrate što pre.

Meč Partizan – Real na programu je u utorak od 20 časova i 30 minuta.

Originalni članak Basketballsphere.com