Anđušić puca od samopouzdanja: “Da odbranimo ABA ligu i uzmemo trofeje u svim ostalim takmičenjima”

Partizanov šuter ističe da jedva čeka da počne sezona

Danilo Anđušić je na Medija danu Evrolige istakao da jedva čeka da počnu utakmice i da su ciljevi Partizana najveći mogući u svim takmičenjima.

– ABA liga je dosta konkurentnija, ove godine uz Partizan i Zvezdu ima još par ekipa koje su se pojačale, videćemo ko je kako spreman i ko je na kakvom nivou, ali biće sigurno zanimljivije.

Istakao je Anđušić da je pritisak manji nakon osvojene toliko željene titule u ABA ligi.

– Naravno da smo gladni da je odbranimo, to je svima cilj, ciljevi su nam najveći mogući u svim takmičenjima, trudićemo se da ih ostvarimo. Biće teže jer je uvek teže odbraniti nego osvojiti. Možda je prošle sezone bio veći pritisak, jer je bila je toliko željena ABA liga, jer nije bilo trofeja dugo godina, sada mislim da je taj pritisak malo splasnuo. Ali naravno da smo svi motivisani da je odbranimo i da uzmemo druge trofeje koji nam nedostaju. 

Upitan je i koji bi savet dao klincima kada su u problemu tokom karijere.

– Da veruju u sebe, da se bore, bez obzira na sve, uz veliki rad i sa takvim razmišljanje mogu da naprave mnogo.

Na pripremama je Anđušić imao zapažene role i najavio je formu u kojoj je svojevremeno bio pre dolaska u Partizan.

– Radim svako leto slično, imam svoju rutinu koju radim svako leto, pripremam se najbolje što mogu da dođem spreman na početak priprema, spreman sam na sve, videćemo kakva će mi uloga biti u timu – rekao je Anđušić, koji je dodao i da su njegovi procenti šuta iz prošle sezone bili na zavidnom nivou, iako mnogi misle da je to drugačije.KK Partizan, Medija Dej Evrolige

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Ističe i on da se novajlije odlično uklapaju u ekipu.

– Napomenuo sam mnogo puta dosta je nas koji smo zajedno ostali iz tima, i lakše je da uvedemo sve u tim, sjajni su momci i igrači, nije bilo mnogo vremena da se uključe u ceo sistem, naravno treba još toga da se sve uklopi. Pripremni period mi igrači manje volimo, kada krenu utakmice više volimo. Iako nas čekaju teške utakmice, jedva čekamo da zaigramo pred našim navijačima, mislim da novajlije kada vide snimke, jedva čekaju da zaigraju pred publikom u Areni.

Navijači su razgrabili sezonske karte i svih 12.000 je prodato, a Anđušić ističe da je to sve u Partizanu ostavilo bez teksta.

– Nemam komentar, sve nas je ostavilo bez teksta, s obzirom na to koliko ljudi je kupilo sezonske, drago mi je da ta strast ne opada, da su i dalje željni pobeda i veliki stvari koje zajedno želimo da napravimo, nadam se da ćemo se zajedno radovati dosta ove godine.

– Iskreno svi, ne bih nikoga izdvojio preterano, svi su se jako brzo uklopili u ceo sistem, tim, ekipu, i karakterno i košarkaški, stvarno mi je teško da izdvojim nekoga od njih. Kada osete još to sa navijačima, verujem da će se spojiti još više.

Na kraju je otkrio i ko je zadužen za atmosferu u ekipi i zbijanje šala.

– Rekao bih Zek i Aleksa, njih dvojica.

(Telegraf.rs)