ANĐUŠIĆ PONOSNO GLEDAO DOMINACIJU DREZGIĆA PROTIV MEGE: INDEKS 45 ZA PLUS 32 (VIDEO)

Dovoljno je reći da je Mega lider Juniorske lige sa učinkom 16-0, a da je crno-beli i ne igraju, ali to za za zlatno dete Partizana nije bio problemNije tajna da Partizan Mozzart Bet polaže velike nade u mladog Sava Drezgića. Da poseduje poseban talenat i sjajne fizikalije za svoj uzrast. Prošle sezone je briljirao na kvalifikacionom ANGT turniru juniorske Evrolige, ali nije mogao da obezbedi crno-belima nijednu pobedu u prvoj fazi, mada im je kao utehu doneo sedmo mesto. Godinu dana kasnije, nakon što je rastao uz prvi tim i Željka Obradovića i usavršavao se dodatno i u SAD, miljama je ispred vršnjaka.Videla se prava liderska crta u mladom Drezgiću, iako će tek u avgustu napuniti 18 godina. Neosporan talenat je nastavio da pretvara u kvalitet, pa je već na prvom koraku ovogodišnjeg kvalifikacionog ANGT-a u dvorani “Aleksandar Nikolić” zasenio kompletnu ekipu Mege, koja dominira Juniorskom ligom (16-0), za koju se crno-beli nisu ni kvalifikovali. U prvom poluvremenu je sipao, u drugom razigravao saigrače, radio sve što treba da Partizan sačuva prednost sa poluvremena, ali i pomogao da se značajno uveća. Na kraju iznenađujuće ubedljiv trijumf pulena Bojana Simanića, koji su dokazali da će se ovoga puta boriti za najviši plasman i mesto na završnom turniru u Berlinu – 91:59.

Partizan je u startu demonstrirao bolju timsku košarku i predvođen Drezgićem poveo 10:3 već posle tri i po minuta. Čuveo je Savo prednost crno-belima, iako su se na drugoj strani aktivirali Sibi, Srzentić, Nikolić i Vojinović. Utisak je da je Mega previše insistirala na individualnim akcijama preko četvorice pomenutih košarkaša koji su postigli prvih 27 poena ekipe (trojica po sedam, Nikolić šest). S druge strane, Drezgić je nastavio da pogađa, da spaja saigrače sa poenima i sve je to radio bez greške. Crno-beli su posle 20 minuta vodili 43:34, a mladi bek je imao 20 poena, uz četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte, kao i osam iznuđenih faulova, uz samo jednu izgubljenu loptu i po jedan promašaj iz igre i sa linije penala. Sve to za fantastičan indeks 34.

A onda se Drezgić poenter pretvorio u timskog igrača, spremnog da uradi sve što treba za pobedu na parketu. Nije insistirao na šutevima, odlično je rezonovao, pronalazio saigrače, izgarao u odbrani. Dodao je u trećoj četvrtini samo poen, a prednost Partizana narasla je za 12 poena. Indisponirana Mega, bez pravih rešenja u napadu, ali i raspoloženog pojedinca koji bi mogao da povuče ekipu, nastavila je do tone, pa su crno-beli upisali ubedljivu pobedu.

Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Drezgić je, pred očima Danila Anđušića koji je iz prvih redova ispratio juniore crno-belih, ubacio 24 poena, uz osam asistencija, šest skokova i pet ukradenih loptu, kao i samo dve izgubljene. Iznudio je i 11 prekršaja, pa tako meč okončao sa fantastičnim indeksom korisnosti 45. Ispratili su ga Aleksandar Goljović sa 15 i Uroš Danilović sa 10 poena.

Prilično je nejasno šta se dogodilo sa ekipom Mege. U Srbiji joj ni ove sezone, makar dosad, nije bilo ravnih, ali večeras se izgubuila pred Drezgićem i drugovima. Veliki talenat Abdramane Sibi je bio limitiran u napadu i meč je okončao sa samo devet poena, Ognjen Nikolić je bio blizu dabl-dabla sa 11 poena i devet skokova, dok je Ognjen Srzentić brojao do 12. Aleksandar Vojinović je dodao 11 poena.

Originalni tekst Mozzart Sport