Amida Brajma potpisao za Indijanu

Nekadašnji igrač Partizana dobio novi ugovor

Sećate li se Amide Brajme? Stigao je u Partizan u aprilu 2018. na preporuku Pere Božića, ali se u Humskoj 1 zadržao svega nekoliko meseci. Tačnije do septembra.

Posle rastanka s Partizanom, Brajma je prošao dugačak put i stigao do ugovora sa Indijana Pejsersima! Da, prema informacijama poznatih NBA insajdera, Brajma je dogovorio saradnju sa Pejersima, ali da odmah uklonimo svaku dilemu, Brajma je dobio ugovor koji sadrži klauzulu pod nazivom “exhibit 10“. Šta to znači? To je zapravo negarantovani, minimalni ugovor koji donosi bonus između 5.000 i 50.000 dolara igrača ako potpiše za razvojnu ekipu tog kluba posle završenog trening kampa ili ostane u prvom timu bar 60 dana. Tada ugovor može da se pretvori u dvosmerni.

Brajma je prvi kontakt sa Pejserima imao u oktobru prošle godine, kada je takođe dobio ugovor s “exhibit 10“ klauzulom. Isti je potpisao 3. septembra prošle godine, ali je već 16. oktobra otpušten. Međutim, baš tada je Brajma pokidao prednji ukršteni ligament desnog kolena i pauzirao gotovo 13 meseci. Tokom tog vremena Brajma je uglavnom bio u Indijaninim rukama, pošto se klub obavezao da će mu pomoći maksimalno oko oporavka i rehabilitacije. Brajma je popunio 16. do 20 mogućih mesta u trening kampu Pejsera.

Brajma je jedan od proizvoda poznatog univerziteta Jukon, gde je bio izuzetan skakač i bloker, što je nastavio da radi i u Ostinu tokom sezone 2018/19 gde je imao 8,2 uhvaćene lopte i 2,9 blokada. Još nije odigrao nijedan meč u NBA ligi.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *