AMAR GEGIĆ PRED GOSTOVANjE ZENITU: Sada znamo kako se pobeđuje

Večernje novosti pišu…

KADA na klupu sedne novi trener, svi igrači imaju podjednake šanse da izbore što veću minutažu. Dolaskom Trinkijerija na mesto prvog čoveka stručnog štaba Partizana, priliku je ugrabio Amar Gegić. Italijanski strateg ga je pohvalio na meču protiv Mege, i posle toga mu “poverio” ulogu startera i više od 20 minuta na parketu protiv Trenta i Cibone. Tri pobede su upisane, a večeras je prilika da Gegić i drugovi nastave niz protiv Zenita u Sankt Peterburgu (18.00).

– Ovom serijom smo se vratili na pravi kolosek. Kod kuće smo u prvoj fazi pobedili Zenit i pokazali da možemo sa svakim da igramo. Idemo uvek na pobedu, nema nikakvih alibija – istakao je Amar pred susret 7. kola Evrokupa. – Od dolaska Trinkijerija smo podigli disciplinu na visok nivo. Treniramo jako, baš jako. On ima mnogo titula i zna kako se vodi klub koji želi da osvaja pehare.

Od starta takmičarske godine Partizan je postao prepoznatljiv po velikim oscilacijama.

– Ne smemo da imamo izgovore za to. Jesmo mlada ekipa, ali u nastavku sezone bi trebalo da rastemo. Nadamo se da kako bude vreme odmicalo, da ćemo biti koncentrisaniji, iskusniji… Mislim da će se te oscilacije smanjiti.

Ima tek 20 godina, ali ne beži od odgovornosti koja mu je poverena.

– Super sam se snašao i kad sam tek došao, a i sada kod novog trenera. Ne osećam ogromnu razliku, ali očigledno da imam veću odgovornost i značajniju ulogu. Samim tim, moram još više da dajem. Prija mi sve to. Nadam se da ćemo se svi uklopiti u službu tima i pružiti najviše što možemo.

Zadaci koje treba da odradi, često nisu potpuno vidljivi u statistici.

– Defanziva, energija, smirenost. To se traži od mene. Odbrana je broj jedan kad sam ja u pitanju. I iz toga proizilazi sve ostalo. Pravimo nekad greške, ovo je živa igra. Atmosfera uvek ponese.

Ambijent u kome trenutno igra, obeležiće mu početni period profesionalne karijere.

– Pratio sam Partizan na TV i gledao mnogo snimaka dok nisam došao. Mlad sam igrač, nisam igrao u mnogo dvorana, ali ovde je do sada najbolje za mene. Nadam se da će tako i ostati. Ozbiljna podrška, na svakoj utakmici pun “Pionir”, svaka im čast. I kad loše i kad dobro igramo, uvek su uz nas. Znaju košarku i kada treba da podrže. Ta energija koja je između nas, kako na domaćem terenu, tako i na gostujućem, jer i tamo imamo dobru podršku, stvarno je neverovatna – podvukao je Gegić.