Almerija večeras sanja čudo, sve oči uprte u Sadika

Segunda: Andalužani jure tri gola manjka (0:3) iz Đirone u revanšu polufinala plej-ofa

Nova sezona – stare navike, Almerija posrće u polufinalu plej-ofa. I ove godine san o Primeru najverovatnije će im raspršiti Đirona. U prvom meču polufinala tim Katalonije je slavio sa 3:0. Domaćinima večeras (21.00) treba čudo da bi se plasirali u dvomeč za ulazak u elitni rang.

Sve oči u Almerije uprte su u Nigerijca, nekadašnjeg fudbalera Partizana Umara Sadika. Treći strelac Segunde sa 20 golova posustao je u finišu druge lige Španije. U prvom meču polufinala doigravanja nije bio raspoložen napadač Almerije.

Đirona je slavila na svom stadionu iako je igrala bez pomoći prvog strelca tima, iskusnog Urugvajca Kristijana Stuanija. On se povredio pre tri nedelje, pa neće igrati ni za svoju reprezentaciju na predstojećem Kopa Amerike koje kreće 13. juna. Veteran se nije oporavio od povrede i neće ga biti ni večeras u Andaluziji.

Standardan u timu Almerije ove sezone bio je nekadšanji štoper Rada Nikola Maraš, dok je iskusni vezista Radosav Petrović u drugom planu. Bivši igrač Partizana nije dobijao šansu u prvih 90 minuta dvomeča polufinala plej-ofa Segunde.

Za Almeriju neće igrati Horhe Kuenka koji je sa mladom reprezentacijom Španije, dok je Brajan Rodrigez sa selekcijom Urugvaja. Osim Stauanja za goste iz Katalonije zbog povreda neće moći da pomognu Valeri Pablo Moreno.

U ligaškom delu sezone Đirona nije postigla gol protiv Almerije. Andalužani su u gostima slavila sa 1:0, dok je na svom stadionu bilo bez golova. Katalonci su majstori plej-ofa. Ovo im je čak peto učešće u poslednjih sedam godina.

Originalni članak: Mozzart sport