ALMERIJA BI HTELA I TREĆEG ŠPICA IZ PARTIZANA

Deluje da se Almerija zaljubila u Partizanove špiceve. Nisu joj bitne ni godine proizvodnje, ni da li je strani ili domaći, samo da na etiketi piše „made in Humska“. To je referenca koju Španci obožavaju, znaju šta bi mogli da dobiju i zato su se, posle Umara Sadika i Marka Milovanovića, zagledali u – Sameda Baždara.

Klub u vlasništvu Saudijaca se pojavio kao potencijalni kupac na crno-belom delu Topčiderskog brda. Želi da renovira ekipu posle ispadanja iz Primere i jedan od kandidata za mesto koje je ionako bilo kritično tokom sezone osveži momkom iz Novog Pazara. Nije Almerija najlošiji klub u elitnoj španskoj diviziji zbog učinka ofanzive, već zbog poroznosti odbrane, ali je isto tako uočljivo da nije imala sreće sa špicevima u ciklusu koji se bliži kraju. Otuda traži novog.

Kolumbijac Luis Suares jeste pogađao na početku, posle čega se povredio i nije se vratio na teren; Ibrahima Kone je veći deo sezone propustio takođe zbog povrede; Leo Baptistao je krpio koliko je mogao, ali je već prebacio 30 godina i ne može kao pre; naš Marko Milovanović je i dalje mlad, pa se od njega očekivali da uskače po potrebi, čak je i dao gol kojim je spasao ekipu poraza od Sevilje; Entoni Ćoko Losano se nije proslavio po dolasku iz Hetafea i to su neki od razloga zašto ekipa sa stadiona Mediteranskih igara nije uspela da nadoknadi odlazak El Bilal Turea u Atalantu prošlog leta.

Almerija će se naći na novom početku, opet će igrati u Drugoj ligi, promeniće identitet tima i jedna od želja čelnika jeste da se osloni na mlade igrače. Otud gleda ka Samedu Baždaru kao investiciji, jer je procena da bi mogla da ga plati oko 3.000.000 evra i kasnije poveća vrednost na tržištu, naročito ako novopečeni A reprezentativac Srbije bude davao golove, a klub izborio ekspresan povratak. Kao što je bio slučaj kad je Umar Sadik stigao u taj deo Španije baš posle sjajne sezone za komandama Parnog valjka i pogurao tim ka eliti.

Baždar jeste interesantan crveno-belima, međutim, zvanične ponude još nema. Čak i ako je bude, pitanje je kako će na nju reagovati klub i sam igrač. S jedne strane, u Humskoj se nadaju boljim uslovim od pomenutih 3.000.000 evra, koliko je Almerija nagovestila da bi molga da se ispruži, a i Samed, verovatno, čeka neku atraktivniju opciju, jer je veliko pitanje da li mu se igra drugoligaški fudbal. Bez obzira na uslove, to je izuzetno fizički zahtevna liga.

Jedino što se čini da je posle prolećnog rafala, a u nedelju je je dao gol i to samo što je kročio na teren protiv Mladosti, Samed Baždar najbolje što Partizan u narednom prelaznom roku može da ponudi strancima. Prema rečima bišveg trenera Igora Duljaja, njemu se ide u inostranstvo. Sad, da li u Almeriju ili na neko drugo mesto…

Originalni tekst Mozzart Sport