Trinkijeri: Pravili smo greške kada nismo smeli

Trener košarkaša Partizana Andreaa Trinkijeri izjavio je da je njegova ekipa igrala veoma loše u večerašnjem porazu od Crvene zvezde, ali da je dobra stvar što je sve vreme bila u utakmici.

– Čestitam Zvezdi na pobedi. Mi smo loše igrali, imali smo mnogo igrača u kontra ritmu, ali je ekipa to nekako sakrila. Igrali smo do kraja i bez dobre igre bili smo tu, to je dobra stvar. Na kraju nam je falila jedna lopta, jedan napad – rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

Partizan je u 20. kolu ABA lige izgubio kao gost u hali “Aleksandar Nikolić” od Zvezde sa 68:70, što je drugi poraz crno-belih u sezoni od najvećeg rivala.

– Igrač koji nam je smetao je bio (Majkl) Odžo. Za njega nismo našli rešenje, ali inače ekipa je bila dosta slobodna – kazao je Trinkijeri.

On je dodao da je njegova ekipa u određenim situacijama pravila greške kada to nije smela, ali i da se raduje što će do kraja sezone najverovatnije biti još utakmica sa Zvezdom u ABA ligi.

– Kada loše igraš i ovako si u utakmici to nije loše. Mislim da su prave ekipe one koje kada igraju loše ne ispadaju iz utakmice. Zvezda hoće da nas ‘razvali’, ali nisu nas ‘razvalili’. Vidim puno grešaka, ali smo se borili. Imali smo dosta bitnih igrača u kontra ritmu i onda se traži nešto drugo. U tome moramo biti bolji u nastavku – rekao je Tirnkijeri.

Izvor Večernje novosti