Pavlović: Biće mi teško da prestignem Ivanovića

Lazar Pavlović, Partizanovo 18-godišnje blago, sa dva gola Spartaku istakao kandidaturu za najboljeg strelca u Kupu Srbije

Lazar Pavlović – Partizanovo blago, uz prezimenjaka Strahinju najsjajniji izdanak iz crno-bele „klase 2001”, već sa premijernim koracima u prvom timu uz vidljiv kofer znanja sa izvorom porekla – majstorska radionica u „Zemunelu”, jednostavno – vunderkind sazdan od materijala za blještav sjaj i na evropskoj sceni.

U smiraj ovdašnjeg loptanja, produkt vanrednog stanja i pandemije koronavirusa, naročito učinkovit – sjajan u trijumfima Parnog valjka protiv Spartaka (kup) i Voždovca (prvenstvo), sa prigrabljenom šansom na izvornoj poziciji „desetke” (usled povrede Sejdube Sume) i, uz konsenzus stručnog štaba i navijača, u potpunosti iskorišćene.

Fudbal je stao u loš čas po vas, taman kad ste počeli standardno da igrate i postižete golove. Koliko vam je krivo i jeste li pomislili: zar je baš moralo sve ovo?

– Naravno da mi je krivo, uhvatili smo dobar ritam i počeli da pobeđujemo, ali situacija je takva da moramo ozbiljno da shvatimo ove okolnosti da bi se što pre vratili tamo gde smo stali – kazuje 18-godišnji popularni Laki, neposredno po improvizovanom treningu u kućnim uslovima.

Kup je, očito, vaše takmičenje, prošlog proleća upravo ste debitovali u polufinalu protiv Radničkog u Nišu, ako se nastavi ova sezona – hoće li Partizan da ga osvoji i vi, možda, prestignete Đorđa Ivanovića po broju golova (pet)?

– Voleo bih da se nastavi i nadam se da ćemo da osvojimo kup i nastavimo tradiciju. Što se tiče prestizanja Đoleta Ivanovića, biće veoma teško, međutim, nadam se da ću da postignem dosta pogodaka.

Imate čast da nosite broj 10. Da li možda znate još neke tako mlade igrače u evropskim klubovima s tim brojem na leđima i koji je vama omiljeni fudbaler s desetkom?

– Stvarno je velika čast nositi taj broj u ovako velikom klubu, ne znam da li ima tako mlad igrač sa tim brojem još negde. Omiljeni fudbaler s desetkom mi je, naravno, Mesi – zaključio je Lazar Pavlović, bez sumnje – znalac s loptom ogromnog potencijala, po stručnjacima – predodređen za velika dela.

Izvor Sportski žurnal