Partizan “napada” Boranijaševića i čeka 31. jul

Lozana se neće tako lako odreći desnog beka

Partizan napada Boranijaševića i čeka 31. jul

Nikola Boranijašević u dresu Napretka (©Star sport)

Pikirao je Partizan odavno Nikolu Boranijaševića, pisali smo još pre dva meseca kako je stručni štab oduševljen potencijalom 28-godišnjeg defanzivca, međutim, njegov angažman mogao bi da se iskomplikuje usled izvesnog povratka Lozane u Superligu Švajcarske.

Lozana je trenutni lider, ima deset bodova više od drugoplasirasnih Vaduca i Grashopersa, očekuje se da u preostalih deset rundi sačuva prvo mesto i izbori plasman u elitu, a upravo tu okolnost kao otežavajući tumačiSportski žurnalobrazalući šanse da nekadašnji fudbaler Napretka ovog leta zaduži opremu crno-belih.

Prema tom scenariju, Lozana se ne bi tako lako odrekla zvanično najboljeg desnog beka takmičenja, pogotovo ako se zna da je Nikola Boranijašević odigrao svaku od 26 utakmica i predstavlja jedan od oslonaca tima. S druge strane, činjenica da momku iz Nove Varoši narednog leta ističe ugovor sa sadašnjim poslodavcima sugeriše da je ovaj prelazni rok poslednja šansa da na njemu zarade. Pre godinu i po dana platili su ga Napretku 200.000 evra, a posle dobrih igara uvereni su da mogu da dupliraju sumu na ime obeštećenja, možda dobiju i koji evro više.

Da li je Partizan spreman to da plati? Ako se posmatra ekonomska situacija na Topčiderskom brdu – da. Pogotovo ako se zna da je već izdvojio 500.000 evra za transfer Makija Banjaka iz Olimpije. Još jedan posao u tom reonu svakako ne bi bio veliki izdatak za crno-bele, a rešili bi problem desnog beka, pošto Nemanja Miletić praktično nije imao konkurenciju.

Pride, dolaskom Boranijaševića otvorila bi se šansa da Miletić bude opcija za njemu omiljeniju i prirodniju poziciju štopera. Sve zavisi od stava Švajcaraca, ali da će u Humskoj napasti desnog beka – izvesno je. S tim što će morati da ga čeka najkanije do 31. jula, jer se tad završava Druga liga Švajcarske. Zanimljivo, narednog dana startuje nova sezona Superlige Srbije.

Izvor Mozzart sport