GRBOVIĆ: Odlaskom Trinkjerija Partizan je postao minsko polje koje treba demontirati

Andrea Trinkjeri je napustio Partizan, a to je označilo veće talase u pre toga pomalo uzburkanom moru odlukama ABA lige i Evrolige. Svoj sud o situaciji u “parnom valjku” izneo je legendarni Goran Grbović.

Nije lako kada jedan klub napusti igrač, a kamoli trener. Uzburkalo se more u Partizanu, crno-bele čeka turbulentno leto, a to je najavila i legenda kluba iz Humske, Goran Grbović. On je istakao da bi sada mogao da se stvori prostor za razne intersne grupe da “mešetare” i pozicioniraju se u klubu.

– Pojavljuju se novi problemi za Partizan nakon što je predsednik Ostoja Mijailović uspeo da konsoliduje finansijsku situaciju. Sada su crno-beli otvoreni za mešetarenje i menadžerski uticaj raznih savetodavaca, koji navodno misle dobro Partizanu, a u stvari ih zanima samo njihov džep. Treba biti oprezan, to je sada minsko polje koje treba demontirati. Sledi period teških odluka. Činjenica je da među navijačima postoji razočaranje, najviše zbog sistema koji je Italijan napravio, i koji je sada narušen, a da li će neko naslediti njegov sistem ili će se on resetovati, ostaje da se vidi. Trebalo bi samo zbog navijača, kao što su čelnici Partizana i do sada radili, da sve bude transparentno – rekao je Goran Grbović za “Alo”.

Kao budući tim Andree Trinkjerija se pominje Bajern iz Minehna. Goran Grbović kaže da Partizan ne može da parira takvim klubovima kada su u pitanju lični uslovi.

– Partizan ne može da parira takvim klubovima. Njegov odlazak se dogodio je u najgorem mogućem trenutku za Partizan. Svaki odlazak nekoga ko je pokazao kako se radi posao ostavlja veliku rupu. U sportu nema istorije, samo statistika, a Trinkijerijeva je bila jako dobra. Uradio je sve što je mogao, ali u današnje vreme je normalno da se stvari gledaju preko novčanika a zbog emocija – istakao je Grbović.

Tekst preuzet sa portala Maxbet sport