Marinković: Ovakom igrom možemo u top osam!

Veliko veče za Vanju Marinković! Partizanov bek je proslavio 22. rođendan. Pobeda nad Albom predstavljala mu je najlepši poklon, posebno što je pružio više nego dobru partiju, prošaranu sa 14 poena.

Dovoljno za veliko zadovoljstvo perspektivnog šutera.

„Kada se baviš ozbiljnim sportom nemaš mnogo vremena da proslaviš. Bio sam kod kuće sa porodicom, tako da je lepo što smo slavili na rođendan. Idemo dalje, igramo u subotu protiv Krke. To je jako bitna utakmica da bismo ostali među četiri. Ovakvom igrom možemo u narednu rundu Evrokupa“, rekao je Vanja Marinković.

On je posebno apostrofirao odličnu defanzivnu partiju crno-belih.
„Grešili smo u napadu, mada ne baš toliko koliko umemo. U odbrani smo bili non stop agresivni. Uvek na pasu i na njihovoj ruci. Odbrana je baš bila dobra. I to veći deo meča. Svesti Albu na 66 poena, ekipu koja igra na specifičan način, je velika stvar.  Navijači su nam dali bar deset posto snage. Nije lako igrati protiv Albe. Mladi su, uporni, dobro trče“.

Posle drugog kola svi timovi iz Partizanove grupe imaju identičan skor – 1-1.
„Imamo dobru grupu, ne baš preterano jaku. Svako svakog može da dobije. Ispustili smo trijumf u Viljnusu, ali dobro je dokle god dobijemo kod kuće“, jasan je Marinković.