Leonardo opet u Humskoj?! Đukić mu postavio jasan uslov!

Sportske net pišu…

Šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić sinoć je bio gost ”Partizanovog vesnika” i tom prilikom, između ostalog, prokomentarisao sve glasnije spekulacije o mogućem povratku Brazilca Leonarda u Humsku.
Navodno, prema dostupnim informacijama, on je na izlaznim vratima u Al Ahliju iz Saudijske Arabije, pa se povratak u Partizan odmah nameće kao jedna od opcija.
Željko Pantić je upitao trenera Đukića šta on misli o svemu tome, a šef struke crno-belih je postavio jasne uslove pod kojima bi nestašni Brazilac mogao da se vrati u njegovu ekipu.
‘On je kvalitetan igrač, pravi razliku, ali kada bi došao sad, morao bi da shvati da dolazi u jedan organizovan Partizan, gde je ekipa iznad svih i pod tim uslovima on je dobrodošao”, istakao je Đukić.
Leonardo sa Al Ahlijem ima ugovor do leta 2019, pa je i veliko pitanje kako bi Partizan finansijski mogao da ”iskonstruiše” njegov povratak.
Glavna tema razgovora, ipak je bio protekli večiti derbi, gde Partizan jije ličnio na sebe. Od te ocene ne beži ni sam Đukić.
”Ne možemo da budemo zadovoljni, nismo to bili mi, nismo bili Partizan koji je ofanzivan, da onaj ko dođe u u publiku da vidi da smo mi ekipa koja je došla da pobedi.
Ali, loše smo ušli u utakmicu, nismo bili agresivni, kao da su oni više želeli tu pobedu. Imali su tu želju, uz nekih naših pet katastrofalnih minuta, gde smo im poklonili sve. Ono što mene najviše boli je što nismo bili onaj Partizan koji želimo”,
objašnjava Đukić.
Na ocenu da su najiskusniji odbrambeni igrači Miroslav Vulićević i Nemanja R Miletić možda i najviše podbacili, Đukić nije želeo da sav teret poraza svali na njih dvojicu.
”Ne bih individualizovao, više bih išao na ekipu. Kad u špicu i u veznom redu ne zadržite rivala, onda i odbrana ispda. Svi smo zaslužili kritiku, nismo bili na nivou, agresivni, nismo pritiskali protivnika, nismo napadali, pritiskali njihov kazneni prostor…
Sve smo im mi poklonili, nisu oni stvorili neke šanse iz igre, nego smo ih mi poklonili. Čestitu šansu nismo napravili.
Ali, 50 prekida na utakmici, to je nešto neverovatno…”,
 nije zaboravio Đukić da se osvrne i na suđenje.