IN MEMORIAM: Preminuo Aleksandar Maksimović

Posle duge i teške bolesti, u 69. godini, preminuo profesor fizičke kulture, vaterpolo trener i pedagog Aleksandar Maksimović Maks

U BEOGRADU je posle duge i teške bolesti, u 69. godini, preminuo profesor fizičke kulture, vaterpolo trener i pedagog Aleksandar Maksimović Maks, saopštio je VK Partizan.

Maksimović je rođen 1951. u Gornjem Milanovcu, diplomirao je na DIF-u, a od otvaranja SC Banjica, 1973, ceo svoj radni vek proveo je na plivalištu i VK Partizan. Tokom svog rada iznedrio je veliki broj igrača, od kojih su mnogi postali vrhunski vaterpolisti.

– Krasile su ga organizacione sposobnosti, marljiv rad i vedar duh kojim je stekao veliki broj prijetelja ne samo u vaterpolu. Svojim roditeljskim odnosom prema mladim sportistima značajno je doprineo stasavanju generacija i formiranja kvalitetnih ljudi. Uvek će ostati u našim srcima – ističe se u saopštenju Partizana.

Sahrana će se održati sutra u 13.00 (opelo počinje u 12.30) u Gornjem Milanovcu, a komemoracija je 16. maja u 12.00 u VK Partizan.

Izvor Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *