HOD PO IVICI AMBISA

Ponovo famozna gol linija u Humskoj! Ovog puta u korist Partizana. Poput one situacije u jesenjem derbiju, kada su sudije priznale gol Ričmonda Boaćija i time izbile iz ruku crno-belima pobedu, tako su danas arbitri dosudili pogodak za Partizan u 93. minutu, kojim mu je trasiran put ka evropskoj sceni – 2:1.

Mnogo bure i žuči izazvao je taj 93. minut. Šćekić je tukao glavom, Petrović izbacio loptu iz gola, a sudija Nikolić je pokazao na centar. Utisak je da gola nije bilo, da lopta nije celim obimom prešla gol-liniju… Ipak, tri boda su ostala u Humskoj, kojima je Partizan pobegao Mladosti na četiri boda razlike dva kola pre kraja. 

Stvorili su domaći brdo šansi, žestoko se ispromašivali, lopta nikako nije htela u gol. Ali, na kraju, arbitar Nikolić je procenio da je u 93. minutu ipak – prešla.

Igrom je Partizan zaslužio pobedu, bio je bolji tim, stvorio je daleko više šansi, međutim, malo je nedostajalo da se neočekivano ponovo saplete protiv Napretka. I ponovo u Humskoj.

Sve pare ovog sveta da ima Partizan, dao bi ih za još jednu mladost Saše Ilića. Još jednom su crno-beli plesali po ivici ambisa, da praktično sami sebi izbiju iz ruku evropsku vizu, ali vremešni kapiten je ponovo bio ona sila koja rešava stvar. Napredak je vodio u Humskoj, Partizan serijski promašivao, dok nije u igru ušao Ilić i namestio pogodak Pantiću za izjednačenje.

Sve što je moglo da krene naopako po Partizan u prvom poluvremenu – krenulo je. Igra po sistemu „spori ritam bend“ kažnjena je u 20. minutu, kada je posle kornera Napretka Alivodić šutirao glavom, Stojković kratko odbio, pravo do Andreja Ilića, koji je sproveo fudbal u mrežu. Hladan tuš u ionako kišom okupanoj Humskoj – 1:0.

Iako je Partizan napadao posle toga, nije bilo nekih velikih šansi sve dok nije u 39. minutu Ostojićglavom pogodio stativu gola crno-belih! Valjda je ta velika šansa gostiju probudila tim Sava Miloševića, koji je poslednjih sedam-osam minuta poluvremena igrao kao na struju.

A, onda kako to obično biva, lopta nije htela u gol! Teško je objasniti kakve su šanse promašili Rikardo, Pantić, Ivanović, Šćekić u tom finišu, fudbal kao da iz čistog inata nije želeo u mrežu Napretka.

Kraj poluvremena, početak nervoze. Dok se publika zabavljala skandiranjem protiv uprave…

Partizan je izjednačio tako što je Saša Ilić namestio zicer Danilu Pantiću, koji ga je pretvorio u gol. Igralo se posle toga sve vreme na polovini gostiju, a daleko najbolju priliku da donese pobedu domaćinu propustio je Rikardo Gomeš desetak minuta pre kraja, kada je glavom sa pet metara tukao, a nekadašnji golman Partizana Petrovićodbranio.

I onda taj famozni finiš i još jedan fantomski gol u Humskoj. Ovog puta u korist crno-belih… Foto: Starsport


PARTIZAN – NAPREDAK 2:1
/S. Ilić 63, Šćekić 90+3 – A. Ilić 20/

*** IZVEŠTAJ SA MEČA ***

Beograd.
Stadion Partizana.
Sudija: Bojan Nikolić.

Partizan: Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Ivanović (Tošić, Zakarić), Pantić – Nikolić (Ilić), Rikardo.

Napredak: Ni.Petrović, Aksentijević, Marinković, Obradović, Ne.Petrović, Ostojić, Deak (Stevanović), Đorić, Alivodić, Ivanović (Zukanović), Ilić (Rušević)