ZVANIČNO:POTPISAO ĐERLEK

Partizan je danas završio transfere četvorice talentovanih fudbalera od kojih se očekuje da u budućnosti budu nosioci novog tima crno-belih. Sva četvorica stižu iz OFK Beograda. “Ispunio mi se san, još da upoznam Sašu Ilića”, kaže Đerlek

Armin Đerlek (15. jul 2000. godine) je prednji vezni, jedan od najtalentovanijih u svojoj generaciji reprezentativaca, krilni napadač Lazar Nikolić (1. avgust 1999. godine), napadač Vukašin Jovković(12. januar 2001.) i napadač Nikola Lakčević (18. oktobar 1999. godine).

Ivica Iliev je predstavio Đerleka, za koga kažu da je “čudo od deteta“.

Posle mnogo muka i dužeg perioda u kojem smo pokušavali da ga dovedemo, uspeli smo i ponoasan sam. Da ne stavljam preveliki teret na njegova leđa, ali moram da kažem reč je o jednoj izuzetno talentovanom igraču, jednom od najtalentovanijih u poslednjoj deceniji. Sve je sad na njemu, imaće svu podršku, kao i svi mladići u našoj omladinskoj školi. Ovo je put kojim ćemo ići – jačanje naše baze, Omladinske škole, koja je srce i stub kluba“, rekao je sportski direktor Partizana.

Profesionalni ugovor je na tri godine, jer je tako po zakonu zbog Đerlekovih godina.

Ispunio sam dečački san, došao sam u najveći klub u Srbiji. Daću svoj maksimum i probaću da opravdam poverenje“, rekao je Đerlek.

Jedan od njegovih idola je Saša Ilić, sa kojim će sad da sarađuje. Naravno i Adem Ljajić, koji je rodom iz istog grada kao Đerlek.

“Radujem se što ću sad da upoznam Saleta”, rekao je 17-godišnji fudbaler Partizana.

Uz štopera Strahinju Bošnjaka, kao i napadača Đorđa Jovanovića, ova četvorica novih igrača, uz još nekolicinu koja dolaze iz Omladinske škole, trebalo bi da budu budućnost Partizana u narednim godinama.