Zvanično: Obradović se vratio u Humsku posle 11 godina

Ugovor potpisan do kraja sezone

Dugo su pokušavali, početkom vikenda postigli preliminarni dogovor, a ove nedelje rukovodioci Partizana su ozvaničili povratak Ivana Obradovića u matični klub. Nekadašnji reprezentativac Srbije potpisao je ugovor sa crno-belima do narednog leta i na taj način se posle 11 godina vratio u Humsku.

Iskusni levi bek, rođen 1988. godine, došao je u Partizan kao velika želja stručnog štaba i trenera Aleksandra Stanojevića. 

Obradović je postao peto pojačanje kluba u aktuelnom prelaznom roku. Ranije su angažovani štoperi Maki Banjak Dušan Lalatović (u međuvremenu poslat na pozajmicu u Teleoptik),desni bek Aleksandar Miljković i napadač Filip Holender, dok se čeka ozvaničenje posla sa Milošem Jojićem Svetozarom Markovićem.

Očekuje se da Ivan Obradović vrlo brzo postane prva opcija na poziciji levog beka, gde je trenutno standardan Slobodan Urošević, šansu čeka i Rajko Brežančić.

Obradović se vratio posle dokazivanja u tri države i četiri kluba tokom inostrane karijere. Branio je boje Saragose, Anderlehta, Mehelena i na kraju varšavske Legije. Brojne povrede sputale su ga u nameri da se potvrdi u nekoj od najjačih evropskih liga. Znanja i iskustva ima. Još je Partizanovo dete. Aleksandar Stanojević takve posebno ceni.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport