ŽURNALOVO ISTRAŽIVANJE: Koliko je Partizan zaradio na tinejdžerima?

Transfer Marka Milovanovića u Almeriju sedamnaesti „milionski” odlazak nekog crno-belog bisera iz Humske – Partizan na tinejdžerima zaradio 79,5 miliona evra

Potpis Marka Milovanovića na šestogodišnji ugovor sa novim španskim prvoligašem Almerijom, uz blagoslov Partizanove vrhuške, darivao je crno-belima na ime obeštećenja 3,5 miliona evra.

Po informacijama sa Iberijskog poluostrva: uz još 10 procenata od naredne prodaje i mogućnost da se inkasira dodatnih 1,5 milion evra na bonuse (plasman crveno-belih u evropska takmičenja, broj golova…).

Odlazak talentovanog centarfora i kreatora evropskog proleća (strelac protiv Anortozisa za plasman u nokaut fazu Lige konferencije) predstavlja idealnu potku za osvrt i pitanje: koliko je milionskih transfera ostvario Parni valjak (prerano) prodajući bisere?

Smederevac je čak 17. zlatna koka srpskog viceprvaka u poslednjih 16 i po godina: seriju je, podsetimo, u januaru 2006. otvorio Simon Vukčević seobom u Saturn.

Kad se podvuče crta, Partizan je zelenim svetlom tinejdžerima za odlazak preko granice zaradio 79,5 miliona evra!

Suma je, u svakom slučaju, veća – paraf Đorđa Jovanovića u Lokeren (avgust 2018) doneo je „samo” 450.000.

Koliko je momaka sa 18 i 19 godina napustilo Topčidersko brdo za mandata aktuelne uprave?

Osmorica!

Najviše novca slilo se od Strahinje Pavlovića, lepo se zaradilo i na Filipu StevanovićuNikoli Milenkoviću, Dušanu Vlahoviću, Ivanu Šaponjiću, Saši Lukiću, Svetozaru Markoviću, sad i Marku Milovanoviću.

Klubu je zahvaljujući tim milionskim prodajama utkan „život”, naravno, uvek će da egzistira – da li bi broj trofeja bio veći da su duže ostali poviše Autokomande, odnosno, možda bi u nekom narednom prelaznom roku Parnom valjku još više napunili kasu?

Za Pantića i Živkovića kompenzacija

Partizan pri odlasku Danila Pantića u Čelzi (jul 2015) i Andrije Živkovića u Benfiku (jul 2016) za obeštećenje nije inkasirao ni centa!

Za tandem, odluke da ne produže ugovore, dobio je samo trening kompenzaciju – u oba slučaja oko / malo preko 300.000 evra.

Originalni članak: Sportski žurnal