Zoranu Saviću zabranjen pristup u Areni protiv SC Derbija!

Sportski direktor Partizana kažnjen zbog vređanja sudije posle meča u Podgorici

Zoranu Saviću, sportskom direktoru crno-belih, zabranjen je ulazak u Štark arenu na majstorici četvrtfinala ABA lige protiv SC Derbija! Ovu odluku je doneo Hrvoje Vidan, disciplinski sudija ABA lige, zbog vređanja sudije Dragana Porobića posle druge utakmice četvrtfinalne serije u Podgorici.

U odluci koja je donešena 19. maja, između ostalog se navodi:

ZORAN SAVIĆ, sportski direktor KK Partizan se kažnjava, jer je neposredno nakon utakmice broj 187, 2. kola četvrtfinala 1. ABA lige, odigrane dana 18. 05. 2023. g. u Podgorici između KK SC Derbi i KK Partizan kao sportski direktor KK Partizan verbalno napao i vređao sudiju utakmice Dragana Porobića, dakle neprimereno se ponašao, čime je počinjen prekršaj iz članka 26.2 b) Disciplinskog pravilnika ABA te mu se na temelju člana 27.2 istog propisa izriče:

a) KAZNA PRIVREMENE ZABRANE PRISTUPA DVORANAMA na način da se sportskom direktoru KK Partizan Zoranu Saviću zabranjuje pristup dvoranama na razdoblje od 1 utakmice i to utakmice broj 191, 3. kola četvrtfinala 1. ABA lige koja će se odigrati 22.05.2023. između KK Partizan i KK SC Derbi odnosno prve sledeće utakmice koja će se odigrati između KK Partizan i KK SC Derby u slučaju da prethodno pomenuta utakmica između KK Partizan i KK SC Derby bude odložena i ne bude odigrana određenog datuma te mu se kumulativno izriče:

b) NOVČANA KAZNA u iznosu od 1.500,00 eura (slovima: „hiljadu petsto evra”)

Sportski direktor KK Partizan Mozzart Bet Zoran Savić dužan je predmetnu kaznu plati u roku od 21 dana od dana prijema računa na osnovu člana 9 DPABA….

Ova Odluka se na osnovu člana 38 DPABA dostavlja KK Partizan elektronskom poštom odnosno na osnovu završne odredbe putem digitalne platforme eABA i skladno odredbi članka 37 DPABA proizvodi dejstvo od dana donošenja dok je KK Partizan o predmetnoj Odluci dužan da izvesti sportskog direktora Zorana Savića te se dostava ove Odluke putem KK Partizan smatra dostavljenom sportskom direktoru Zoranu Saviću.”

Originalni članak: Sportski žurnal