Zoran Tošić: Možda pogodim već protiv Mladosti

Intervju i foto : Sportski žurnal

Popodnevna dremka, novine pod mišku, pa na utakmicu – sutrašnji program navijača Partizana, željnih da u kasnom večernjem terminu vide novi tim crno-belih, projektovan da pobedama ove jeseni u Ligi Evrope dočeka proleće na međunarodnoj sceni, predvođen „grom” pojačanjem – Zoranom Tošićem!

I, upravo zbog tog detalja: Bambijevog povratka na Topčidersko brdo, garanta efektnih poteza i golova sa epitetom „lepotica”, vredi na Autokomandi tek uoči ponoći uhvatiti poslednji autobus i vratiti se sa osmehom, pred prve petlove, kući…

U predvečerje duela Parnog valjka protiv Mladosti iz Lučana s druge strane žice začuli smo ljubazni glas novog – starog člana srpskog prvaka, sa inostranom karijerom za poštovanje, prožetom uspesima kontinentalnog odjeka u dresu CSKA iz Moskve:

Nazvaću vas ubrzo, samo da ostavim automobil u servisu…

Nije prošlo dugo vremena, tek – intervju sa Zoranom Tošićem, uz Vladimira Stojkovića prvom zvezdom letnjeg prelaznog roka, mogao je da počne.

Posle skoro devet godina, tačnije 6. decembra 2008. i duela s Radom (1:1), zaigraćete ponovo u Humskoj pred Grobarima: kakav je osećaj?

Uh, prošlo je baš dosta vremena… Srećan sam što mi se ponovo ukazala prilika da igram za voljeni klub. S nestrpljenjem očekujem utakmicu protiv Mladosti, uz veru da će Partizan da zabeleži pobedu i nastavi pravim putem ka ostvarenju ambicija – istakao je dugogodišnji reprezentativac Srbije.

Na debiju za Partizan, 11. avgusta 2007. protiv Vojvodine u Novom Sadu, postigli ste gol, možete li i u drugom mandatu protiv Mladosti u Humskoj?

Sećam se, tad sam zamenio Moreiru… Kad vratim film, imam dosta srećnih debija: s Banatom, Partizanom, u mladoj i A reprezentaciji. Ta prva utakmica u novom dresu je uvek posebna, svaki igrač želi da ostavi dobar utisak i prikaže se u što lepšem svetlu. Nisam ni ja izuzetak, priznajem – jako sam motivisan.

Koliko je spreman Zoran Tošić, poslednju zvaničnu utakmicu odigrali ste 21. maja za CSKA protiv Zenita?

Prvi deo priprema, uključujući nekoliko prijateljskih mečeva, prošao sam sa CSKA, potom, trenirao individualno. Tačno, nedostaju mi utakmice, ali ću kroz nekoliko, siguran sam, doći do željene forme.

Još od odlaska Leonarda čeka se Partizanov gol iz slobodnog udarca: mogao bi da bude – vaše delo?

Slažem se, ofanzivni prekid je segment igre koji mi baš odgovara. Nadam se da će navijači moći da se raduju mojim golovima iz slobodnih udaraca, eto – možda pogodim već protiv Mladosti!

Sudeći po Bambijevim rečima na posletku, ne bismo želeli da budemo u koži Nikole Petrića, novopridošlog golmana Lučanaca. Zoran Tošić – fudbaler zbog čijeg umeća valja doći sutra uveče na stadion u Humskoj!