Zoran Tošić: Crno-beli bolji sledeće sezone

Zoran je dva puta dolazio u Partizan i naravno da prati šta se događa sa crno-belima

Posle epizode u Kini Zoran Tošić je početkom ove godine stigao u kazahstanski Tobol. Sezona u nekadašnjoj sovjetskoj republici počela je 19. aprila, a bivši igrač Budućnosti (Banatski Dvor), Partizana, Mančester junajteda, Kelna i CSKA odigrao je četiri utakmice.

– Posle sedam godina u Moskvi osećam se kao da sam se vratio u Rusiju, jer se Kostanaj nalazi na granici sa najvećom državom. Zimus sam prihvatio ponudu, nisam želeo da čekam leto. Zadovoljan sam, igramo dobro, prvoplasirana Astana ima tri boda više od nas na polovini sezone. Posle pauze zbog reprezentacije čeka nas derbi sa liderom, pa ćemo imati priliku da se bodovno izjednačimo. Imam ugovor sa Tobolom do kraja godine.

Zoran Tošić je dva puta dolazio u Partizan i naravno da prati šta se događa sa crno-belima.

– Šteta što je klub koji osećam dve sezone pehar kupa izgubio na penale. Ekipa je sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem igrala dobro u kontinuitetu čitavog proleća. Verujem da je to nagoveštaj uspešnije sledeće sezone.

Tobol će igrati u kvalifikacija za Ligu konferencije i u drugom kolu može da se bude protivnik Partizana.

– Možemo da igramo i protiv Totenhema, Rome, zaista ozbiljnih ekipa. Crno-beli su nosioci i u plej-ofu, lakše je ući u novoformirano takmičenje nego u Ligu Evrope, tako da se nadam uspehu bivšeg kluba. Partizanu bi svakako mnogo značilo da posle godinu dana pauze ponovo igra u grupnoj fazi...

Originalni članak: Sportski žurnal