Ženski tim Partizana spreman za promociju u eliti

Izvor:Sportski žurnal

Crno-bele dame vratile su se u elitu, samo sezonu pošto je ženska sekcija ponovo krenula sa radom, posle četiri i po decenije pauze.

I malo ko je u Humskoj 1 prošlog oktobra verovao u ekspresni povratak u Superligu, iako su još tada najavljivane borbe za trofej, ali još daleke 2019. godine.

Tek, Partizan je po osvajanju opštinske lige, pobedio na konkursu, prvo, za popunu Prve B lige, a čim se prilika ukazala, i za mesto u najjačem rangu.

Dok se čeka početak Superlige, ekipa Ivana Steljića već je odigrala dva meča u Kupu Srbije, pobedivši u poslednjem Zaslon. U trećem kolu borbe za osminu finala nacionalnog Kupa, rival će im biti ekipa Beograda.

– Nadmećemo se sa ekipama koje pripadaju Savezu Beograda za mesto u osmini finala. Ozbiljan je kostur takmičenja. Ali i prethodne godine smo, dok smo se takmičili u opštinskoj ligi, pobeđivali ekipe iz Prve, a neke i iz Superlige. Jesu to bile prijateljske utakmice, ali znamo da imamo kvaliteta da se i sada nadmećemo s njima – počeo je priču Ivan Steljić, prvi trener crno-belih dama.

Iako pun optimizma pred povratak u elitni rang, prvi strateg Partizana i upozorava.

– Ne smemo dozvoliti da nas išta od toga zavara. Posle 45 godina zaigraćemo u Superligi. Iako izgleda da smo jednostavno došli do tog ranga, nije tako. Samo smo iskoristili prilike koje su nam se ukazale. Mada smo sada u krugu najboljih, moramo ostati čvrsto nogama na zemlji. Kada smo pokretali celu ovu priču cilj je bio da se 2019. godine pitamo nešto u borbi za titulu, tako je i sada.

Kakve su ambicije tima, s obzirom na to da ste iz najnižeg za godinu dana stigli u najviši rang takmičenja?

– Cilj je da sazri ekipa i da onda za te dve sezone bude u mogućnosti da igra utakmice u kojima se odlučuje o tituli. Navijači su u euforiji, možda i neki prijatelji kluba, ali mi nismo. Moramo da ostanemo realni i shvatimo da je realnost borba za opstanak. Krenuli smo prošle sezone od početka, a mimo propisa Saveza nismo preskakali nijedan rang. Imamo ambicije za budućnost i ovaj konkurs je samo ubrzao ono gde i šta želimo da budemo.

Koliko će se ekipa promeniti s promenom lige u kojoj se takmičite?

– Ne značajno. Imamo u planu da dovedemo neke igračice, konkretno srednjaka i primača, ali su tu još pregovori u toku. Uglavnom, devojke koje su prošle godine branile crno-bele boje znaju koji je naš sistem rada, a on je bio od starta prilagođen višem rangu. Nastavićemo jako i ozbiljno – zaključio je Steljić.