Željko Obradović produžio ugovor, da li će i Bojan Janić?!

Crno-beli nisu uspeli da pokvare planove novog šampiona, pod znakom pitanja ostanak trenera ali i većine igrača

Čekala je košarkaška javnost, čekale su pristalice Partizana da li će „veliki” Želimir Obradović da produži ugovor sa crno-belima. Treperilo je u vazduhu, a posle Žocovih izjava „Ja sebe ne vidim nigde osim u Partizanu! Ili ću ostati ovde ili više neću raditi”… A nizale su se „Novi ugovor je moja najveća želja. Ja sam najsrećniji čovek ovde”. I maestro je juče parafirao još dve sezone u voljenom klubu – potvrda je brzinom svetlosti stigla, mediji su se utrkivali ko će pre do „žive reči”

Zašto trofejni Željko među odbojkaškim stupcima – pa zato što ga je upravo Bojan Janić, stručnjak Parnog valjka, uvek isticao kao čoveka koji mu je neka vrsta idola, uzora. Željko je rekao „da”, a koji će odgovor da stigne od Janića, koji je imao sezone iz bajke, prošla je krunisana tripletom, od kada se uhvatio u koštac prvo kao igrač, potom igrač-trener na kraju samo sa dirigentskom palicom.

Ova takmičarska 2023/24 nije bila po planu. Niko i nije pretplaćen na titulu, ali crno-belima izmakli su prvo trofej u Superkupu, potom Kupu Srbije, na kraju i u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom – najvredniji biser promenio je adresu, sada sija u Ljutice Bogdana 1 a! Nije se „slegla prašina” posle ovog plej-ofa, crveno beli su i više nego zaluženo stajali na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma. Igrači Partizana, taj isti trener Bojan Janić sportski, šmekerski je stajao sa svojom ekipom i aplaudirao i strategu Ivici Jevtiću i svima, od prvog do poslednjeg igrača u dresu Crvene zvezde.

U toj celoj euforiji, Janić je pričao otvoreno o seriji, o sezoni takođe, ali nikad ne ističući osim povreda i pehova koji su ih pratili, da li se i šta još dešavalo a što javnost možda nije znala.

Od kraja izjave pa na početak, hoćete li Vi ostati trener?

– Ne znam, ne znam…

Kako će Partizan izgledati u sezoni 2024/25?

– Ne znam, to ćete morati da pitate upravu.

Logično, nije „hladna glava”, nije možda ni trenutak da se o ovoj temi sada raspreda, zato je i Bojan Janić ostao zagonetan.

Upitan da podvuče crtu na celu sezonu, uporedio je upravo sa poslednjom utakmicom:

Baš kao i ovaj meč, onako muljava. Kao i do sada, ponovo ću stati iza svojih igrača, odgovornost je moja i za ovu utakmicu, za trofej i za sezonu – zastao je.

– Sezonu sa mnogo problema, utakmica, evropskih, raznih nekih problema, povreda. Nećemo kukati nad sudbinom. Drago mi je da smo uopšte igrali u finalu, došli do pete utakmice. Nije mi žao zbog poraza, već kako smo izgledali, bledi. Da posle pada, ulaska u neki, žargonski rečeno, bedak, ne uspevamo nikako da se vratimo i to je zapravo i utisak celokupne sezone – zaključio je Bojan Janić.

Originalni tekst Sportski žurnal