Željko Obradović o “potpisivanju ugovora” na skandiranje Grobara: “Učiniću sve da ostanem u Partizanu”

Željko Obradović

Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana ostvarili su izuzetno važnu pobedu nad Baskonijom u 30. kolu Evrolige i učvrstili su se na 10. mestu na tabeli, koje donosi igranje u plej-inu.

Željko Obradović, koji je dobio na početku meča neviđene ovacije, a zatim je na skandiranje Grobara “hoćemo ugovor za Željka”, gestikulirao kao da je potpisao, a posle meča je upitan upravo o toj situaciji

Kad je publika rekla da želi novi ugovor, gestikulirali ste potpisivanjem, možete li da objasnite šta je to predstavljalo? – glasilo je pitanje, na koje je Željko emotivno odgovorio.

– Jel treba nekome da se objašnjava, ja nemam šta da objašnjavam, ja sam ovde najsrećniji čovek, prošao sam mnogo toga kao trener, od Huventuda, Reala, Treviza, Benetona, Panatinaikosa, Fenerbahčea… Svuda smo imali sjajan ambijent, ali ova odanost i ova publika, to nema nigde, uvek ću da im se zahvaljujem, ali uvek ću ponavljati jednu stvar da treba da budemo šampioni i u ponašanju, to je moja želja od prvog dana, treba da napravimo sjajan ambijent, ali bez vređanja bilo koga.

– Naši navijači nam daju vetar u leđa, gde god smo igrali na strani, dolaze iz cele Evrope, dolaze iz Italije. Da li postoji nešto važno, ili da napravimo nove generacije navijača Partizana. Mene posle svake utakmice čeka 200-300 mališana sa roditeljima. Ima li veća radost od toga? Što se mene tiče sve ću uraditi da ostanem u Partizanu, nije ovde sve idealno, gde ima da je idealno, svi težimo nekom najidealnijem životu, El Dorado, nisam siguran da El Dorado postoji. Nadam se da ćemo svi naći put, da ćemo nastaviti ovu priču u Evroligi, mislim da dobro predstavljamo Srbiju, treba videti koliko ljudi dolazi sa strane da gledaju Partizan, koliko se noćenja obavi, koliko su puni restorani, ko ima koristi od toga, nije samo Partizan – rekao je Obradović.

Originalni tekst Telegraf.rs