Željko Obradović: Ne želimo da ih zadržimo ako nisu srećni i zadovoljni

Trener Partizana Željko Obradović prvi put posle neslavno završene sezone u Superligi Srbije pojavio se u medijima i u opširnom intervjuu za N1 pričao o brojnim temama, ne samo sportskim i usko vezanim za klub iz Humske.

Obradović se gostujući u emisiji „360 stepeni“, između ostalog, osvrnuo na aktuelni prelazni rok i brojne odlaske iz kluba i potrazi za adekvatnim pojačanjima.

Verujte mi da svi mi koji smo u klubu radimo na tome da vidimo šta bi bilo najbolje za nas da se u ovom trenutku uradi. Javnost je zainteresovana, pre svega navijači. Kao i svake godine pominje se mnogo imena, to je logično, ima i podmetanja ima dosta nepotvrđenih informacija. Sve do trenutka dok se neko ne potpiše, imajući iskustva od prošle godine, ne možete ništa da garantujete,“ rekao je Obradović u emisiji „360 stepeni“ koja će biti emitovana večeras u 21 čas.

Crno-bele su napustili kapiten Kevin Panter, na izlaznim vratima je Zek Ledej, neizvesno je da li će ostati Aleksa Avramović, a ugovori su istekli Džejmsu Naneliju, Alenu Smailagiću, Danilu AnđušićuDžejlinu Smitu, Urošu Trifunoviću…

Razgovarali smo sa igračima, svima smo stavili do znanja da ne želim nikog da zadržim u timu ako se iz bilo kog razloga ne oseća srećnim i zadovoljnim. Postojali su slučajevi da neki igrači nisu prepoznali šta je Partizan, šta bi trebalo da rade za Partizan, kako da se ponašaju, u tom smislu smo donosili neke odluke i donosićemo neke odluke.“

Trofejni trener je naglasio da je sigurno više od 60 igrača skautovao, te da to nisu lake odluke.

„Pojavilo se nešto što je neverovatno, koledž košarka je počela da plaća mlade igrače, ponuda je pola miliona dolara za dete od 18 godina. Ja nikad neću nijednom detetu da kažem ostani u Partizanu da bi bio van tima, mislim da je za mladog igrača najvažnije da igra. Ja sam iz Borca tada odlučio da idem u Radnički iz Kragujevca, jer ću dobiti priliku da igram, Profa mi je rekao da ostanem i da ću igrati i u Borcu“, priča Obradović.

Originalni tekst Sport Klub.rs