Željko Obradović: Mislimo samo o parketu i košarci

Košarkaši Partizana, uz mnogo problema, posle velike borbe, na krilima navijača, slomili su Budućnost u odlučujućem trećem meču polufinalne serije ABA lige – 100:86. Partizan je stigao do finala, Partizan će braniti tron protiv Zvezde, koja će imati prednost domaćeg terena.

Budućnost je odigrala sjajno tokom prvog poluvremena. Videlo se da je šampion Crne Gore rasterećen. Pogodio je sedam trojki iz deset pokušaja, Jogi Ferel je postigao 16, Joan Makundu 11, Mekinli Rajt sedam, Marvin Džons i Kenan Kamenjaš po šest. S druge strane, Džejms Naneli sa 11, Kevin Panter sa 10 i Frenk Kaminski sa osam su držali Partizan u igri, koji je u nastavku moraju da juri deficit od šest poena.

Usledila je burna treća deonice. Isključen je izuzetno raspoloženo Jogi Ferel, a Partizan je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 73:71. Na krilima navijača, Partizan je pojačao stepen agresivnosti u odbrani, zaigrao je hrabrije i odlučnije u napadu, stekao je kapital od 14 poena, a zatim je stigao do pobede i plasmana u finale.

„Čestitam igračima na izborenom plasmanu u finale ABA lige. Budućnost je igrala odlično u prvom poluvremenu, imala je i sjajne procente šuta. Cilj je bio da pojačamo stepen agresivnosti u odbrani. Nastojali smo i uspevali da usporimo rivala, imali smo veliku podršku sa tribina, stigli smo do pobede. Ključni momenat meča se desio u momentu kada je Budučnost imala prednost od osam poena. Uspeli smo da napravimo parcijal od 46:19. Sada je cilj da se malo odmorimo i okrenemo finalu“, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

Odbrana je bila ključ. Posebno u drugom poluvremenu, kada smo uspeli da usporimo Budućnost velikom agresivnošću na njihovoj polovini terena. Uspeli smo da razbijemo organizaciju igre rivala, a iz odbrane smo stekli samopouzdanje za igru u napadu“.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

Da li očekujem da će tenzije biti izbegnute u finalu? Ja pričam istu priču od kako sam došao. I pre duela sa ekipom Budućnosti sam pozvao navijače da navijaju fer i sportski. Mi smo fokusirani na duele se velikim rivalom, pred njihovim navijačima. Moramo da mislimo samo o parketu i košarci. Ne verujem da će Jaramaz i Koprivica moći da nam pomognu tokom finalne serije“, zaključio je Obradović.

Finalna serija počinje 13. maja. Prednost domaćeg parketa će imati Crvena zvezda, a za osvajanje titule su potrebne tri pobede.

Originalni tekst Sport Klub.rs