Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Dule Vujošević hitno prebačen u Beograd

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević i legendarni bivši trener Partizana, zbog pogoršane zdravstvene situacije hitno se vratio za Beograd.

Vujošević je trijumfovao u Slovačkoj u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali neće biti u Jermeniji, u odlučujućoj utakmici za plasman u drugu fazu borbe za Mundobasket. Košarkaški savez BiH je objavio saopštenje da zbog zdravstvenih razloga Vujošević nije mogao da otputuje sa reprezentacijom i da se hitno vratio za Beograd.

– Sa žaljenjem obaveštavamo javnost da selektor Duško Vujošević iz zdravstvenih razloga nije mogao da otputuje sa reprezentacijom na odlučujuću utakmicu u Jermeniju. Konzilijum lekara iz Sarajeva, Beograda i Bratislave u telefonskom kontaktu jednoglasno je preporočio da je Vujoševićevoj levoj nozi hitno potreban tretman u hiperbaričnoj komori, kako ne bi došlo do teških posledica zbog problema sa dijabetesom. Reprezentativce BiH koji će biti dodatno motivisani da nadoknade odustvo selektora, vodiće Duletov prvi saradnik Menusr Bajramović – poručili su u Košarkaškog saveza BiH.

Podsetimo, Vujošević već nekoliko godina ima ozbiljne probleme sa dijabetesom, a pre godinu dana je bio i na VMA na dijalizi, jer mu se stanje pogoršalo

Izvor i tekst:Telegraf